PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 27., szombat

Hitelkiváltás ingyen! Bárlistásoknak is!

Hitelkiváltás ingyen! Bárlistásoknak is!

Elindult az az időszak, amikor ingyen válthatják ki a lakáshitelüket a forintosításon átesett ügyfelek. Az érdeklődők száma hatalmas, de csak kevesen léptek eddig. Sokaknak a meglévő bankjuk adhat a hivatalosnál jobb ajánlatot.

Teljes gőzzel beindult a kiváltási szezon a forintosításon átesett devizahitelesek számára – írta a Világgazdaság. Bár a devizahitelesek többsége már április végén vagy május legelején megkapta az elszámolásról szóló levelet, egy hónapot várniuk kellett arra, hogy módosuljon a szerződésük, és elinduljon az a 60 napos időszak, amikor ingyenesen felmondhatják a kölcsönüket a régi bankjuknál.
A lehetőségre sokan várhatnak, hiszen csak a K&H-nál 25 ezren érdeklődtek az idén a kiváltó hitelekről. A K&H-hoz egyébként egyelőre csak vinni lehet kedvezményesen a hitelt, a bank ügyfelei ugyanis az elhúzódó jogi folyamatok miatt nagyrészt csak ennek a hónapnak az első felében kapták meg az elszámolásról szóló leveleket.
A potenciális piac hatalmas, hiszen összesen több mint 400 ezer devizaalapú jelzáloghitelt forintosítottak az elmúlt hónapokban, és elvileg mindegyiket ki is lehetne váltani. Az első hetekben azonban a hitelkiváltások még nem pörögtek fel.
A Budapest Banknál egyelőre elvétve fordul elő, hogy felmondják a forintosított hitelt, a más banktól érkező érdeklődők és az ilyen irányú hitelkérelmek száma viszont már egyértelműen nőtt. Máshol sincs még nagy mozgás: az Axánál az ügyfelek 1,5 százaléka érdeklődött a hitel felmondásáról, és 1 százalékuk döntött úgy, hogy elhagyja a bankot, az OTP-nél pedig eleve kevés hitelkiváltóra számítottak, és a tények még az előzetes várakozásokat is alulmúlják. Visszavetheti a hitelkiváltásokat az is, hogy gyakran a bankok maguk tesznek jobb ajánlatot a felmondást fontolgató ügyfeleiknek.
Az elszámolólevelekben szigorúan az eredeti kamatszint alapján kellett a bankoknak meghatározni az új kamatot és törlesztőrészletet, és ennél jobb ajánlatot akkor sem adhattak, ha szerettek volna. Az euróhiteles ügyfelek gyakran a maximális kamatot kapták, és volt olyan lakáshiteles is, akinek még nőtt is a kamata a minimálisan megszabott 1 százalékos kamatmarzs miatt. Ha viszont egy ügyfél elégedetlen ezzel, és fel akarja mondani a szerződést, a hitelintézet, ha meg akarja tartani a kliensét, ajánlhat neki jobb egyedi feltételeket.

A következő hónapokban viszont változhat a helyzet. A K&H például arra számít, a 3 ezer milliárd forintnyi forintosított hitel harmadát is kiválthatják előbb-utóbb. A piacnak lökést adhat például az is, ha lezárul a 60 napos ingyenes felmondási időszak, ebben a periódusban ugyanis az ügyfelek kénytelenek többnyire önállóan intézni a hitelkiváltást, hiteltanácsadónak ugyanis a bankok nem fizethetnek jutalékot. Egy jó adós a régi hitelét könnyen olcsóbbra cserélheti, a kiváltási versenybe beszálló bankoknál ugyanis a lakáshitelek kamata a padlót veri.
A legagresszívabban jelenleg a CIB, a K&H és a Budapest Bank akciózik, náluk a legalacsonyabb THM-ek már a 4 százalékot sem érik el, de az MKB és az Erste is nagyon alacsony kamatokat kínál, utóbbi bank még 100 ezer forintos ajándékot is ad a hitelt nála kiváltó ügyfeleknek. Az extra alacsony kamatok egyébként a legtöbbször nem járnak automatikusan, gyakori, hogy elvárják hozzá a magas jövedelmet, hogy valamilyen más szolgáltatást is vásároljon meg az ügyfél a pénzügyi csoporttól, vagy pedig hozzon egy igazolást arról, hogy semmiféle elmaradása, késedelme nem volt korábbi hitelének törlesztésénél.

A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info/2015/06/26/hitelkivaltas-ingyen-barlistasoknak-is.php