PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 25., csütörtök

Idén is jön a várva várt Országos diákmunka program

Idén is jön a várva várt Országos diákmunka program

Az idén 1,5 milliárd forintot fordít a kormány a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok elhelyezkedését segítő, nyári diákmunkaprogramra – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán.
A miniszter elmondta, hogy legfeljebb kéthavi bért támogatnak a programból, és a fiatalokat elsősorban az önkormányzatok vagy az önkormányzati fenntartású intézmények tudják majd foglalkoztatni a nyári szünet ideje alatt.
Varga Mihály kifejtette, hogy a két évvel ezelőtt indult programban az első évben 16 ezren, tavaly 25 ezren vettek részt, idén pedig várakozásaik szerint mintegy 20 ezren kapcsolódhatnak be.
Annak a fiatalnak, aki dolgozni szeretne, a járási hivatalnál érdemes jelentkeznie, az önkormányzat pedig szintén ide jelentheti le munkaerőigényét – fűzte hozzá.
Tapasztalat és jövedelem
A támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzettek esetében 91 500 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 78 750 forint lehet személyenként és havonta – ismertette Varga Mihály.
Mint kiemelte, a program célja, hogy már diákkorban elősegítse a fiatalok munkához jutását, és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A miniszter hozzáfűzte: az önkormányzatokat arra szeretnék ösztönözni, hogy a hiányszakmákban is nyissanak lehetőséget a fiatalok számára.

Hétfőtől lehet regisztrálni
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményéből kiderül, hogy a százszázalékos bértámogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hatórás időtartamra.
A közlemény szerint a diákok június 22-től, hétfőtől már biztosan regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál.

Forrás :mno.hu