PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 18., csütörtök

Nagyon rossz idők várnak a magyar nyugdíjasokra

Nagyon rossz idők várnak a magyar nyugdíjasokra

Miközben a kormány bevándorló-ellenes gyűlöletet szít, nem lesz, aki előteremtse a nyugdíjakat.
Cudar idők jönnek 2040-től a magyar nyugdíjasokra – írja a Profitline.hu. A gazdasági portál szerint ez a költségvetés részeként, a kormány által elkészített nyugdíjalap-előrejelzésből és demográfiai kimutatásból egyértelműen kitűnik.
A magyar társadalombiztosítás felosztó-kirovó rendszerben működik, vagyis az állam a különböző jogcímeken (adók, járulékok) beszedett pénzből gazdálkodik és ebből fizet nyugdíjakat. 2040-re viszont már olyan mértékben eltolódna az arány az aktív dolgozók és a nyugdíjasok között, hogy drasztikus beavatkozás válik szükségessé – nyugdíjkorhatár-emelésre és nyugdíjcsökkentésre egyaránt számítani kellene a jelenlegi helyzethez képest is.
Míg most 6,2 millió munkaképes korú emberre jut kétmillió nyugdíjas, ötven év múlva 4,3 millió főre jutna 2,4 millió nyugellátásra jogosult ember – derül ki az előrejelzésből. A portál szerint ezt a problémát már nem igazán lehet társadalmi szinten megoldani, egyénileg is gondoskodni kell arról, hogy ne jussunk koldusbotra. Az állam a nyugdíj-előtakarékosságot 20 százalék adókedvezménnyel is támogatja, legyen szó önkéntes nyugdíjpénztárról, nyugdíj-előtakarékossági számláról vagy nyugdíjbiztosításról.
Forrás : http://online-kalkulator.hu