PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. június 27., szombat

Nyugdíj- és minimálbér-emelés 2016 – HIVATALOS

Nyugdíj- és minimálbér-emelés 2016 – HIVATALOS

Várhatóan 5,5 százalékkal nőhet jövőre a minimálbér, a nyugdíjak 1,6 százalékkal lehetnek magasabbak – közölte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter kitért arra is, hogy 2016-ban az áram- és gázszolgáltatás területén a magyar állam tulajdonában lévő vállalat lesz a piac legnagyobb szereplője, s kiemelte:
ez várhatóan újabb rezsicsökkentést tesz lehetővé 2017-18-ban.
Lázár János – aki a jövő évi büdzsét az adócsökkentés és a munkahely-támogatás költségvetésének nevezte, amely kiszámíthatóságot, nagy biztonságot ad az országnak – azt mondta: ez az első alkalom 25 éve, hogy a kormány az év első félévében világossá tette a következő esztendőre vonatkozó pénzügyi terveit.
Rámutatott: legkevesebb 230 milliárddal több marad majd a gazdaságban, s 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel és 2 százalékos hiánnyal számolnak.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter értékelése szerint mind a gazdasági növekedés, mind a hiány tekintetében azt üzeni a jövő évi büdzsé az európai pénzügyi világnak és a hitelezőknek, befektetőknek, hogy Görögországgal ellentétben Magyarország végrehajtotta az elmúlt öt évben a házi feladatot.

A tárcavezető a tájékoztatón bejelentette azt is: egységes csomagolás bevezetését tervezi a kormány a dohánytermékeknél a dohányzás csökkentése érdekében. A változás nyomán minden dohánytermék külseje azonos lenne, és nem lesz mód a reklámozásra.
Ez a rendszer Ausztráliában már működik, és tervezik a bevezetését Franciaországban és Írországban is – jelezte Lázár János, akinek közlése szerint az erről szóló javaslat ősszel kerülhet a törvényhozás elé.
A miniszter beszámolt arról is, hogy az új budapesti kórház megépítését a dohánycégek által fizetendő különadó fedezné.
Lázár János elmondta: az összes dohánycégnek 10 milliárdos összeget kell most befizetnie, ennek felét a Philip Morrisnak, egy új kórház kialakításának költsége pedig mintegy 30-40 milliárd forint lehet.
Úgy fogalmazott: ahány ember a dohányzás miatt meghal Magyarországon, ez méltányos összegnek számít. Megjegyezte: a Philip Morris többször kereste a kormányt a különadó miatt, s azért is, mert szeretett volna trafikellátó lenni, de ajánlatot mindeddig nem adott. Az új rendszerben egy trafikos általában havonta 50-100 ezer forinttal is többet kereshet – tette hozzá a miniszter.
Forrás : MTI