PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 30., csütörtök

42 pályázat indult tehetséges magyar fiataloknak

42 pályázat indult tehetséges magyar fiataloknak

Kiírták a Nemzeti Tehetség Program pályázatait, a 2,8 milliárd forintos pályázati keretösszegű program célja, hogy a fiatalok tehetségük jellegének és szintjének megfelelő segítséget kapjanak képességük kibontakoztatásához és hasznosulásához – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.


A minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkárságának közleményében azt írták, a tárca megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a program keretében 42 pályázatot hirdetett meg. A nyílt pályázatok beadási határideje szeptember 11-e, a pályázatokkal kapcsolatban bővebb információ a támogatáskezelő internetes oldalán, a www.emet.gov.hu címen érhető el.
A tájékoztatás szerint a Nemzeti Tehetség Program ez évi pályázatainak keretösszege 2,8 milliárd forint, amely kétszerese a tavalyi összegnek és több mint háromszorosa a 2013-as keretnek. A program forrásának alapját a személyi jövedelemadókból erre a célra felajánlott egy százalékok képezik, ezt a kormány az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összeggel egészíti ki.
A közleményben emlékeztettek arra: a Nemzeti Tehetség Programot az Országgyűlés 2008-ban ötpárti konszenzussal fogadta el. A program célkitűzései húszéves időkeretben, kétéves cselekvési programok végrehajtásával valósulnak meg. Eddig 2009 és 2014 között 6139 projekt nyert el támogatást, amelyek összege csaknem 6,8 milliárd forint volt. A támogatásokból összesen 1 362 927 (vagyis évente 300-350 ezer) fiatal vehetett részt tehetsége kibontakoztatását segítő programokban.
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár még a pályázat kiírása előtt a programról szólva arról beszélt: Magyarország egyik legnagyobb kincsét azok a tehetséges gyermekek, fiatalok adják, “akik szárnyalni képesek, ha megkapják a személyes figyelmet és szakszerű, egyedi támogatást”.
Az államtitkár azt mondta, az állam feladata, hogy a jó civil kezdeményezéseket felkarolja, a tehetségeket kiemelten támogassa, és ehhez kapcsolódóan hosszú távú, stabil támogató rendszert építsen fel.