PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 22., szerda

Csak ezeknek a családoknak segít a családi csődvédelem!

Csak ezeknek a családoknak segít a családi csődvédelem!

A családi csődvédelem tervezési szakaszában folyamatosan változtak az igénybevételi kritériumok. Tekintsük át ezeket röviden.
Fontos tudnivaló, hogy a családi csődvédelem rendszerébe csak önkéntes alapon lehet belépni. Ha valaki nem intézi magának valamelyik kormányablaknál a csődvédelmet, akkor az állam nem rendel ki mellé hivatalból csődbiztost.



  • A csődvédelembe belépni szándékozóknak kell, hogy legyen vagyonuk és bevételük. Utóbbi lehet fizetés, nyugdíj stb., a lényeg, hogy az adósságok lassú kifizetése beindítható legyen az adós rendelkezésére álló pénzek megfelelő beosztásával. A jövedelemmel nem rendelkező, katasztrofális helyzetbe sodródott családokon a tervek szerint a szociális rendszer segít.
  • Nem léphet be olyan adós a családi csődvédelembe, aki nem fogadja el a családi csődbiztos útmutatását. Ha nem tudja vállalni, hogy betartsa a csődbiztos által kérteket, akkor az egész csődvédelem értelmetlenné válik.
  • Kiváltképpen fontos tudnivaló, hogy ha az adós eltitkolja a vagyonát vagy bevételét, akkor azonnal kikerül a rendszerből, és büntetőjogilag is felelősségre vonható. Nagyon fontos, hogy a csődgondnok felszólíthatja az adóst akár egy nagyobb értékű televízió vagy pl. a PS One eladására is. Szintén fontos, hogy az adósnak vállalnia kell akár azt is, hogy eladja az ingatlanát, ha ez kulcsfontosságú része a rendezési tervnek.
  • Csak olyanok léphetnek be a rendszerbe, akiknek legalább 2 millió és legfeljebb 60 millió tartozásuk van (nem hitelük, hanem tartozásuk!).
  • Nem vehetik igénybe a csődvédelmet azok, akiknek szám szerint több különböző tartozásuk van, mint a törvényi keretben meghatározott .
  • A családi csődvédelembe nem léphet be olyan személy, aki egyszer már élvezte a csődvédelem előnyeit.
  • A családi csődvédelembe nem léphet be az, akinek nincs legalább egy késedelmes (tehát legalább 90 napos elmaradásban levő) hitele.
  • Csak olyan személy léphet be a rendszerbe, akinek legalább egy hiteltartozása van. Csak rezsitartozást felhalmozókon nem segít a rendszer.
  • Nem léphet be a rendszerbe olyan személy, akinek a tartozásai nem érik el a törvényben meghatározott minimumot vagy meghaladják a maximumot. Eszerint nem kérhető csődvédelem pl. 20 000 forint gáztartozás vagy 200 milliós banki hitel nem fizetése esetén.
Forrás : http://csaladi-csodvedelem.hu/