PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 26., vasárnap

FIGYELEM! Itt a legújabb módszer, amivel feltörik az e-mailedet!

FIGYELEM! Itt a legújabb módszer, amivel feltörik az e-mailedet!

Új módszerrel törik fel az e-mail fiókokat, egyre több esetben fordul elő, hogy az adathalászok a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkciójának segítségével tudnak hozzáférni a felhasználók levelezéséhez – hívta fel a figyelmet a Symantec amerikai kiberbiztonsági vállalat.
A közlemény szerint a támadások nagy részét a Gmail, Hotmail és a Yahoo Mail felhasználóinál észlelték, és legtöbb esetben mobiltelefonra küldött azonosító kód felhasználásával követték el.


A tájékoztatásban felhívják a figyelmet arra, hogy gyanúsnak kell tekinteni minden olyan üzenetet, amely azonosító kódot kér, különösen akkor, ha a felhasználó nem kezdeményezte ennek elküldését. A hivatalos üzenetek csak a kódot tartalmazzák, sosem kérik, hogy válaszoljunk valamilyen módon ezekre – írják.
A közlemény szerint az adathalászok a támadáshoz a levelezőszolgáltatások jelszó-helyreállítási funkcióját használják fel, amely segít a felhasználóknak, hogy elfelejtett jelszó esetén is hozzáférjenek fiókjaikhoz. A támadó meg akarja szerezni az áldozat fiókját, de nem tudja a jelszót, azonban ismeri a felhasználó e-mail címét és mobilszámát. A levelezőprogram (például Gmail) belépőoldalán megadja az áldozat e-mail címét, majd – mivel nem tudja a jelszót – megkéri az azonosító kód küldését, ami meg is érkezik az áldozat mobiltelefonjára.
Ezt követően a támadó szintén küld az áldozat telefonjára egy hivatalosnak látszó szöveges üzenetet: “A Google gyanús tevékenységet észlelt a fiókjában. Kérjük, válaszként küldje el hatjegyű azonosítókódját, hogy megakadályozzuk az illetéktelen tevékenységet fiókjában.” Az áldozat azt gondolja, hogy az üzenetet a Google küldte, így válaszában elküldi a kódot közvetlenül a támadó telefonjára, aki az ideiglenes jelszó birtokában belép a felhasználó fiókjába – olvasható a tájékoztatásban.


A Symantec szakembereinek megfigyelései szerint a kiberbűnözők általában nem pénzügyi visszaélésekhez (például bankkártyaadatok ellopásához) használják ezt az átverést, és nem tömegesen támadják a felhasználókat, hanem tudatosan kiválasztják az áldozatokat.
Forrás : otvenentul.hu, MTI