PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 30., csütörtök

Nagyon friss telefonos információ – tényleg duplán jön a családi pótlék augusztusban!

Nagyon friss telefonos információ – tényleg duplán jön a családi pótlék augusztusban!

A kormányhivataltól szerzett legfrissebb információk szerint ( július 30. reggel!!!) valóban duplán érkezik augusztusban a CSALÁDI PÓTLÉK és a GYED is, sőt valószínűleg ezen kívül az összes családtámogatási ellátás is előbb jön , de erről nincs hivatalos információk, csak a CSALÁDI PÓTLÉKRÓL és a GYEDRŐL!


A kormányhivatal telefonos beszélgetésünkben elmondta, hogy az augusztusban esedékes családi pótlék az előre eltervezett időpontban, vagyis 2015. augusztus 3-án lesz kiutalva az érintett családoknak, azaz augusztus 4-én, 5-én vehető le majd a bankszámlákról!
Postai kézbesítés esetén, azokon a napokon érkezik az ellátás, amelyről minden család értesítést kapott, de általánosságban elmondható, hogy a posta esetén az utalás utáni 2-5 napon belül várhatóak a posta kézbesítések !
A szeptemberben esedékes családi pótlék kiutalása jóval előbb történik a megszokottnál, a kormányhivatalok gondoskodnak róla, hogy minden családhoz megérkezzen a 2. családi pótlék még az iskolakezdés előtt, megkönnyítve annak anyagi terheit! Pontos dátumot még nem tudtak mondani a kormányhivatalnál sem, hogy napra pontosa minikor érkezik a 2. családi pótlék augusztusban, de az biztos, hogy megérkezik az iskolakezdés előtt minden családhoz, ugyanígy a GYED is!
A családi pótlék családtámogatási ellátás, amelyre jogszabályban meghatározott személyek (leggyakrabban szülők) szerezhetnek jogosultságot meghatározott életkorú, saját háztartásban nevelt gyermekükre tekintettel. A családi pótlék nem alanyi jogon jár, megállapítása iránt kérelmet kell előterjeszteni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A családi pótlék havi összegét az Országgyűlés évente határozza meg, a gyermekszám növekedésével a gyermekenkénti összeg emelkedik. Egyedülálló és beteg gyermeket nevelő személyek részére magasabb összegű családi pótlék állapítható meg a családtámogatási törvény feltételei szerint.
Az ügyintézés folyamata

A formanyomtatványt és az ahhoz csatolt, az igényelbíráláshoz szükséges jogszabályban meghatározott dokumentumokat a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán), illetve amennyiben a kérelmező munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, a kifizetőhelynél kell a kérelmet benyújtani, előterjeszthető továbbá a illetékes megyei kormányhivatal „Kormányablak” Integrált Ügyfélszolgálati Irodáján, valamint a kérelmező munkahelyén működő társadalombiztosítási kifizetőhelyen is.
A hatóság az igényelt ellátásról 21 napon belül dönt. A családi pótlék utalására havonta, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kerül sor.