PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 21., kedd

Ötezer forinttal marad több a kétgyerekeseknél

Ötezer forinttal marad több a kétgyerekeseknél

Folyamatosan emelik a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét 2019-ig, első lépésként január 1-jétől havonta ötezer forinttal több maradhat náluk – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.


Novák Katalin elmondta: eddig az egy-, illetve kétgyerekes családoknál havonta gyerekenként tízezer forintnyi adókedvezményt érvényesíthettek a szülők, míg három gyerek után már közel 100 ezer forintot. Ezt a nagy különbséget szeretnék most csökkenteni, és ezzel is támogatni, hogy minél több gyermek szülessen, és megálljon a 34 éve tartó népességcsökkenés – fűzte hozzá. A cél, hogy 2019-ig havi szinten 40 ezer forint maradjon a két gyereket nevelő családoknál az adókedvezmény jóvoltából – mondta az államtitkár.
Fontos tudnivalóként sorolta, hogy az adókedvezmény megosztható, tehát mindkét szülő igénybe veheti, a közfoglalkoztatásból származó jövedelem után is igényelhető, illetve 2014-től már nem csak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékokból is érvényesíthető, amennyiben az alacsonyabb jövedelme miatt valaki nem tudná a teljes kedvezményt igénybe venni.
Novák Katalin felidézése szerint 2010-ben ugyan létezett egy kezdetleges formája az adókedvezménynek, ez azonban csak három vagy több gyerek után járt és mindössze négyezer forint volt havonta, az Orbán-kormány azonban első lépései között kibővítette ezt a lehetőséget.




Míg 2010-ben csak 13 milliárd forint jutott családi adókedvezményre a költségvetésből, addig 2014-ben már 240 milliárd, amelynek köszönhetően közel 900 ezer család tudta igénybe venni ezt a lehetőséget – mondta.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2011–2014 között összesen 790 milliárd forint többlettámogatás maradt a családoknál az adókedvezmény jóvoltából, ami családonként 833 ezer forintos megtakarítást jelent.
Az elmúlt öt év családbarát intézkedései közül az államtitkár kiemelte az ősztől induló térítésmentes közétkeztetést a bölcsődékben és az óvodákban, a felmenő rendszerben bevezetett ingyenes tankönyvellátást, illetve az idén indított első házasoknak járó adókedvezményt.
Forrás : mno, MTI