PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 21., kedd

Rengeteg adóváltozás jön 2016-ban – 4 millió embert érint!

Rengeteg adóváltozás jön 2016-ban – 4 millió embert érint!

Június végén döntöttek a jövő évi költségvetésről és a jövő évi változások, amelyek sok meglepetést tartogatnak. 4 millió embert érintenek a változások, így mindenképpen érdemes vetni egy pillantást erre az összefoglalóra!
Többek között 15%-ra csökken a személyi jövedelemadó kulcsa, nő a családi adókedvezmény mértéke, változik a bankadó és sok más módosítás is következik.


Személyi jövedelemadó : a jelenlegi 16 %-ról 15 %-ra csökken!

Családi adókedvezmény :
nő a kétgyermekes családok családi adókedvezménye, 4 év alatt több lépcsőben 2016-2019-ig tartó folyamat eredményeképpen duplájára nő a 2 gyermeket nevelő családok családi adókedvezménye, vagyis a mostani gyermekenkénti 10 ezer forintról 20 ezer forintra nő.
Első házasok kedvezménye : Az adóban kifejezett kedvezmény továbbra is 5000 forint marad.
Adókedvezményt kaphatnak az egészségügyi szolgáltatók, erről a helyi önkormányzatok döntenek.Ez vonatkozik az egészségügyi alapellátást végzőkre, védőnőkre, háziorvosokra, fogorvosokra, gyermekorvosokra.

Változik az ÁFA is. A sertés tőkehúsok értékesítése jövőre az 5 %-os adókörbe fog tartozni.Várhatóan a fogyasztók számára ettől az intézkedéstől nem fog csökkenni a sertéshús ára!
Jövőre ismét emelkedik a TB! Idén is volt egy emelés, 6930 forintra emelték a TB hozzájárulást, amely jövőre ismét emelkedik, jövőre már havi 7050 forintot kell fizetnünk!
Az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépést fogja támogatni a kormány a jövő évben is!A 2014 után visszalépőknek a kormány személyi jövedelemadó kedvezményt biztosít.
Változik a bankadó! Azok a bankok, amelyek növelik a hitelezési aktivitásukat további kedvezményekben fognak részesülni.Vagyis magyarra fordítva, azért kapnak kedvezményt, mert azt csinálják, ami a dolguk és amivel igen jól keresnek!
A dohányipari vállalkozásoknak fizetendő egészségügyi hozzájárulás állandó közteherré alakul.
Jól járnak az internetszolgáltatók is, ugyanis a nagy sebességű és szélessávú internetet adó vezetékek után csak az üzembe helyezést követő 6. évtől kell majd adót fizetni. Vagyis 5 évig nem kell adózni utánuk!