PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 29., szerda

Szigorúbb ellenőrzések lesznek a nyelvvizsgákon

Szigorúbb ellenőrzések lesznek a nyelvvizsgákon

Gyakoribb és szigorúbb ellenőrzésekre lehet számítani a jövő hónaptól a nyelvvizsgákon, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ ugyanis plusz óvintézkedések bevezetését tartja indokoltnak a vizsgázók megnövekedett létszáma miatt – írja a Magyar Nemzet.


A lap szerdai számában megjelent cikk szerint a kiemelt figyelem egyik fő indoka, hogy a tavaly indult diplomamentő program jelentősen megnövelte a nyelvvizsgázók számát. A siker nemcsak a hallgatónak, hanem a képzőnek is érdeke, hiszen azzal ő is támogatáshoz jut.
Fazekas Márta, az akkreditációs központ vezetője a lapnak azt mondta: noha nem tapasztaltak konkrét visszaélést, gyanút kelthet, hogy a vizsgáztató és a vizsgázó érdekei egy oldalon vannak. Elképzelhetőnek tartotta ezért, hogy egyesek túl engedékenyek. Azt ugyanakkor leszögezte: nem kifejezetten a diplomamentő programban tanulók vizsgáit figyelik, hanem általánosan gyakoribbak lesznek az ellenőrzések, főként a nagy forgalmú vizsgaközpontokban.
Forrás : www.hirado.hu