PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 20., hétfő

Szuper hír érkezett a Tesco dolgozóknak

Szuper hír érkezett a Tesco dolgozóknak

Jó hírt kaptak a Tesco-dolgozók.
Lezárultak a béremeléssel kapcsolatos egyeztetések a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco között. A szakszervezet közleménye szerint nőnek a dolgozók béren kívüli juttatásai és minden dolgozó megkapja a szakmai bérminimumot.

A szakszervezet közleménye szerint a Tesco idén bérrendezést hajt végre a minimálbér közeli keresetű munkavállalók körében, melynek eredményeként minden munkavállaló megkapja a szakmai bérminimumot. Ez a minimálbérhez, illetve a jelenlegi béréhez képest jelentős (akár 10-15 százalék) emelkedést jelent mintegy 6000 munkavállaló számára.
A bérrendezéssel párhuzamosan minden egyes munkavállalónak 30 százalékkal emelik a béren kívüli juttatások mértékét, ami nettó 3400 forint jövedelemnövekedést jelent. Ez, amellett, hogy meghaladja jó néhány korábbi év nettó béremelését, az eladói béreket figyelembe véve 2-5 százalék közötti átlagbér-emelkedést jelent.
A tárgyalások során a szakszervezet üdvözölte a vállalat döntését, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ennek a bérrendezésnek az eredményeképpen a korábban is szakmai bérminimumon foglalkoztatott munkavállalók és a most megemelt bérezésű dolgozók között bérfeszültség alakulhat ki.
A KASZ képviselői javaslatot tettek arra, hogy a vállalat arányosan emelje meg a jelenleg is szakmai bérminimumot, vagy ennél többet kereső dolgozók bérét is, ám az idei évben bérrendezésre fordítható központilag jóváhagyott keretösszegből ezt már nem lehetett megvalósítani – derül ki a közleményből.
A vállalat képviselői a KASZ szerint megértették a helyzetben rejlő kockázatokat és ígéretet tettek arra, hogy a következő években esedékes bérfejlesztéskor figyelembe veszik az idei évben felmerült problémát.

A szakszervezet továbbá megjegyzi: bár pozitívan értékeli a béren kívüli juttatások jelentős megemelését, de továbbra is a megoldandó problémák között kezeli az egyes munkakörökben a bérek “összecsúszásából” eredő feszültséget.
Forrás : napi.hu