PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. július 23., csütörtök

Támogatás lakásra, lakhatásra egyedülálló édesanyáknak, akár már 1 gyerek után is!

Támogatás lakásra, lakhatásra egyedülálló édesanyáknak, akár már 1 gyerek után is!

Lakástámogatás egyedülálló anyáknak 2015: Egy gyermek után járó támogatás egyedülállóknak lakásra, lakhatásra
A manapság még két ember keresetével is nagyon nehéz saját lakást vásárolni, ám, ha egyedülálló vagy akkor ez még nagyobb falat.
Létezik egy megoldás a problémára, mert néhány éve az egyedülálló szülőkre is kiterjesztették az állami kezességvállalás lehetőségét hitelfelvétel és lakásvásárlás esetén.


Ehhez természetesen meg kell felelned bizonyos feltételeknek, mivel a kedvezményt csak 35 év alatti szülők vehetik igénybe, akiknek még nincs a nevükön saját tulajdonú ingatlan.

Lakástámogatás:

A magánszemélyek lakáshoz jutását
, lakhatási körülményeinek javítását szolgáló támogatások körét az elmúlt időszakban hatályba lépett jogszabályok jelentősen megváltoztatták és kibővítették.
A 2009. július 1-eje előtt lakásépítési kedvezményre, megelőlegező kölcsönre, fiatalok otthonteremtési támogatására, kiegészítő illetve jelzáloglevél kamattámogatású kölcsönökre megkötött szerződések alapján folyósíthatóak az állami lakástámogatások 2009. július 1-e után is.
2009. július 1-eje után az utóbb született gyermekek utáni lakásépítési kedvezményt, fiatalok otthonteremtési támogatását a fennálló tartozásból jóváírással akkor lehet igénybe venni, ha az adósok 2009. június 30-áig benyújtották a kérelmet a hitelintézethez a kölcsönszerződés megkötésére.
Az utólagos támogatások, továbbá az otthonteremtési kamattámogatás, a lakásépítési támogatás, a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatása, a közszférában dolgozók kamattámogatása, továbbá az akadálymentesítési támogatás a hitelintézeteknél , takarékszövetkezeteknél vehetők igénybe. A támogatások részletes feltételeiről a Magyar Állammal a támogatások folyósítására és elszámolására szerződést kötött hitelintézetek adnak tájékoztatást. Ha hitelintézet a támogatás iránti kérelmet elutasítja, az igénylő a Kincstártól kérheti, hogy állapítsa meg a támogatási feltételeknek való megfelelését.

Annak érdekében, hogy az ingatlanok a támogatás céljának megfelelően meghatározott ideig (jellemzően 10 évig) a támogatottak lakóhelyéül szolgáljanak, jogszabály és a támogatási szerződések alapján az ingatlan-nyilvántartásba – az érintett ingatlanok tulajdoni lapján – a magyar állam javára jelzálogjogot, elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be. Az ingatlan-nyilvántartási változtatások földhivatali bejegyzéséhez szükséges engedély kiadásához a tulajdonosoknak a Kincstárnak a támogatott ingatlan fekvése szerinti irodájához kell fordulniuk kérelemmel. A Kincstár az állami igény és a támogatási cél teljesülése szempontjából megvizsgálja a kérelmet, és a feltételek megléte esetén kiadja a szükséges jognyilatkozatot.
2012. szeptember 19-étől a Kincstárnak a támogatott ingatlan fekvése szerinti irodájához kell bejelenteni, ha a támogatott ingatlant elidegenítették, lebontották, harmadik személynek átengedték, a lakáscéltól eltérően hasznosítják, illetve azt is, ha a lakás nem a támogatott személy és a vele együttköltözők lakóhelyéül szolgál.

Előbbi magatartások a támogatás visszafizetését vonják maguk után
, kivéve, ha az elidegenítés célja újabb, a támogatott ingatlan helyébe lépő lakás vásárlása vagy építése. A Kincstártól kell kérni a támogatás visszafizetésének felfüggesztését és az állami igény biztosítékainak másik ingatlanra való átjegyzését is.

A korábban a jegyzőhöz benyújtott kérelemre
indult felfüggesztési, átjegyzési ügyben változatlanul a jegyző dönt. 2015. január 1-jétől kizárt az állami jelzálogjog újabb ingatlanra való átjegyzése, és ezzel a visszafizetési kötelezettség alóli mentesülés abban az esetben, ha az újabb lakást a támogatott személy a Ptk. szerinti közeli hozzátartozójától vagy élettársától vásárolta, továbbá akkor is, ha a támogatott személy tulajdonosa az eladó jogi személynek, jogi személyiség nélküli szervezetnek, illetve egyéni vállalkozóként önmagának mint magánszemélynek értékesíti az újabb ingatlant.
Forrás : http://www.allamkincstar.gov.hu/maganszemelyek/lakastamogatas