PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 26., szerda

A Te mobilodat is beméri a NAV?

A Te mobilodat is beméri a NAV?

Mobiltelefonok bemérésére és blokkolására alkalmas felszerelést vásárolt a NAV. Közel tizenötmillió forintjába került az adóhivatalnak a beruházás, további kétmillióért nyomrögzítőt is vettek.


Olyan berendezést vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amellyel bemérhetik és blokkolhatják a magánszemélyek telefonjait, írta meg a Napi.hu.Az eszköz a mobil IMEI-száma és a SIM-kártya azonosítója alapján is megtalálja a készüléket.

A NAV két ajánlatot is kapott, ezek közül az olcsóbb nyert:
a Carinex Kft. 14,88 millió forintért adta el a bemérőeszközt a hivatalnak, ebben az árban a kétnapos budapesti tesztüzem és a hatfős személyzet betanítása is benne van.
A drágább ajánlatot a Harmónia 91 Kft. nyújtotta be, közel húszmillió forintról.
Az Origo megkérdezte az adóhivatalt, hogy milyen céllal vásárolták meg a berendezést.
Íme a válasz :
A beszerzett eszközt kizárólag bűnfelderítési célokból, törvényi garanciák mellett fogják használni, ígéri a NAV.
A modern eszközök a NAV szerint nemhogy szükségesek, de nélkülözhetetlenek.
A NAV nyomozó hatóság, törvényi felhatalmazás alapján folytathat titkos információgyűjtést. Ezért vett az adóhatóság mobilok követésére és blokkolására alkalmas eszközt, a modern felszerelés ugyanis elengedhetetlen a mai világban. Az eszközt kizárólag bűnfelderítésre fogják használni, ígéri az adóhatóság.
Forrás : origo.hu