PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 30., vasárnap

Angol nyelvtanfolyam ingyen – jelentkezz még ma!

Angol nyelvtanfolyam ingyen – jelentkezz még ma!

15-0025, Angol KER B2 nyelvtanfolyam “forrás:NFA dec.FA” – Középfokú – New York Nyelviskola Képzési – és Vizsgacentrum Kft.
Képzés bemutatása:


A jelentkezés feltételei:
szakmai orvosi alkalmasság nem szükséges
Általános tudnivalók:
A képzés hossza: 406 óra
A képzés várható indulási ideje: 2015-09-29
Jelentkezési határidő: 2015-09-29
Helye: Magyarország, 1075 Budapest, Károly körút 3. / A.
Támogatott képzés? IGEN!

Támogató intézmény:
Budapest Főváros Kormányhivatala Kerületi Hivatalai
Tájékoztató a támogatás igénybevételéről
OKJ-s képzés?
Minimum fő: 14
Maximum fő: 14 (eddigi jelentkezések: 7)
Időbeosztás: Hét közben délelőtt

Árak / támogatás
Irányár: 0 Ft
AZ IGÉNYBE VEHETŐ FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ KÉPZÉSBEN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTEL TÁMOGATÁSÁRÓL (2015)

1. A támogatás célja
Az elhelyezkedés, illetve a munkahely-megtartás esélyeinek növelése képzésben történő részvétel támogatásával.
2. Támogatható az állami foglalkoztatási szerv által felajánlott, vagy elfogadott képzése annak a személynek, aki:
a. álláskereső,
b. 25. életévét – felsőfokú végzettségű személy esetén a 30. életévét – nem töltötte be, és a tanulói, hallgatói
jogviszonya megszűnését követően álláskeresési járadékra és álláskeresési segélyre nem szerzett
jogosultságot,
c. gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, illetőleg terhességi-gyermekágyi segélyben, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül,
d. rehabilitációs ellátásban részesül,
e. akinek munkaviszonya várhatóan egy éven belül megszűnik, és ezt a munkaadó a munkavállalóval és az állami foglalkoztatási szervvel előzetesen írásban közölte, vagy
f. közfoglalkoztatásban vesz részt, és a képzésben való részvételt vállalja, továbbá
g. munkaviszonyban áll és rendszeres foglalkoztatása képzés nélkül nem biztosítható.
A c. pontban meghatározott személyek képzése akkor támogatható,ha a képzés időtartama hetente nem haladja meg a harminc órát, és a gyermekgondozási segélyben, illetve gyermekgondozási díjban részesülő személy képzése a gyermek egy éves korának betöltését követően kezdődik meg, valamint a gyermekgondozási segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermeknevelési támogatásban részesülő személy kereső tevékenységet nem folytat.

A Kerületi Hivatal választja ki a fenti feltételeknek megfelelő személyek közül azokat a személyeket,
akiknek a képzésben történő részvételét javasolja. A Kerületi Hivatal és a javasolt személy együttesen választja ki a támogatott képzés irányát. Ezt követően a Kerületi Hivatal tájékoztatást nyújt azokról a képző intézményekről, amelyek a képzési jegyzék szerint a kiválasztott képzési iránynak megfelelő képzést folytatnak.
3. Képzésben résztvevők támogatásának módjai, mértéke
Képzési támogatásként:
a) keresetkiegészítés vagy keresetpótló juttatás,
b) a képzéssel kapcsolatos költségek megtérítése, valamint
c) a képzésben történő részvétel lehetőségének biztosítása érdekében, a képzés időtartama alatt az arra rászoruló, a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szerinti hozzátartozó ápolásával, gondozásával, valamint a gyermek felügyeletével kapcsolatban felmerült indokolt kiadás megtérítése adható.
Keresetpótló juttatás
a képzésben részt vevő személy részére akkor állapítható meg, ha az elméleti képzés vagy az egyidejűleg folytatott elméleti és gyakorlati képzés időtartama hetente legalább a húsz órát eléri
(intenzív képzés). A keresetpótló juttatás összege nem lehet alacsonyabb a megállapításakor hatályos közfoglalkoztatási bér 60 százalékánál, és nem haladhatja meg a megállapításakor hatályos közfoglalkoztatási bér összegét (2015-ben: 47.193 Ft/hó – 79.155 Ft/hó közötti összeg lehet).
A munkaadónak nyújtható támogatás szempontjából kereset-kiegészítésként a képzésben részt vevő által a képzést megelőzően elért átlagkereset és a képzés alatt elért kereset különbözete vehető figyelembe.
A képzéssel kapcsolatos költségek
keretében részben vagy egészben megtéríthető a képző intézmény által megállapított képzési költség és a vizsga díja, valamint a képzéshez kapcsolódó szállás, élelmezés és a helyi, illetőleg helyközi utazás költsége. A képzési támogatást az elméleti és gyakorlati képzés és a képzés befejezését követő első záróvizsgára történő felkészülés időtartamára továbbá ezen vizsga napjára kell biztosítani.
ITT JELENTKEZHETSZ A TANFOLYAMRA AZ ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL :http://jokepzes.hu/hu/kepzes-tanfolyam/6630/Kozepfoku–15-0025-Angol-KER-B2-nyelvtanfolyam-forrasNFA-decFA