PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 24., hétfő

Az utazók javára változik a tömegközlekedés

Az utazók javára változik a tömegközlekedés

A kormány az utazók javára próbálja megváltoztatni a tömegközlekedést, mivel a menetrendek jelenleg nem veszik figyelembe az emberek igényeit – jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vásárhely24 nevű portálnak nyilatkozva.
A kormány képviselője az interjú pénteken megjelent második részében hangsúlyozta, hogy a kabinet nagy lehetőséget lát a tömegközlekedésben, amelynek fejlesztése érdekében a villamos- és vasúthálózat összekötésével próbálkozik.


Az országban ezt három térségben érdemes kipróbálni: Szombathely és Kőszeg, Miskolc és Miskolctapolca, valamint Szeged és Hódmezővásárhely között – fejtette ki Lázár János.

Tájékoztatása szerint
utóbbi helyszínen 30 milliárd forintos európai uniós forrásból 2018-2020 között készülhet el az új villamosvonal, amely a két város között ingázó 8-10 ezer ember életét könnyítheti meg azzal, hogy a két főtér húsz perc alatt elérhetővé válik.
A beruházás kedvező fogadtatása esetén Budapesten folytatódhat a villamos- és a vasútvonalak kombinálása – mondta Hódmezővásárhely korábbi polgármestere.
Lázár János beszélt arról is, hogy a politikai különbözőségek ellenére nagyra becsüli Botka Lászlónak, Szeged szocialista polgármesterének a munkáját.
A kormánypárti politikus aláhúzta, hogy Szeged és Hódmezővásárhely együtt lehet erős, így ugyanis versenyképesebbek lehetnének, mint például a Temesvár-Arad térség.
A fideszes képviselő szólt arról is, parlamenti képviselőként az a dolga, hogy lobbizzon a választókörzetének, de Hódmezővásárhely nem él vissza a helyzetével, támogatásait megalapozott fejlesztésekre kapta. Kiemelte, miniszterként és kormánypárti képviselőként kifejezetten ügyel arra, hogy ne érje a mohóság vádja.
Lázár János elmondta, hogy a kormányzásból az emberek életminőségét javító kérdések foglalkoztatják leginkább. “Komoly gondnak tartom azt, hogy harmincéves hülyeségeken vitatkozunk” ahelyett, hogy az emberek egészségének megőrzésével, valamint szórakozási, sportolási lehetőségeik megteremtésével foglalkozna a politika – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzátette, utóbbiakat fontosabb kérdéseknek tartja, mint a “mögöttünk lévő harminc év nagy közjogi vitáit”.
Lázár János az interjú csütörtökön megjelent első részében egyebek mellett arról beszélt, hogy a legkényesebb kormányzati ügyek megoldásához szükséges elképzeléseit mindig támogatja a miniszterelnök, hiszen tőle kapja a feladatokat.
A Miniszterelnökség vezetőjével augusztus 15-én rögzített interjú utolsó része szombaton jelenik meg a Vásárhely24 portálon.

Szerző : MTI
Forrás : hirado.hu