PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 29., szombat

Csődbe ment az ASTRA biztosító – folyamatosan tájékoztatja 180 ezer magyar ügyfelét

Csődbe ment az ASTRA biztosító – folyamatosan tájékoztatja 180 ezer magyar ügyfelét

A román Astra Biztosító folyamatos tájékoztatást nyújt mintegy 180 ezer magyar ügyfelének a tennivalókról a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) egyeztetve, miután az összevont román pénzügyi felügyelet (ASF) szerdán fizetésképtelenné nyilvánította a társaságot, megvonta működési engedélyét és felszámolást kezdeményezett ellene.


Majzik Ferenc Levente, a társaság jogi és szolgáltatási igazgatója az MTI érdeklődésére pénteken közölte:
a román felügyeleti hatóság kezdeményezte a fizetésképtelenség megállapítását, de azt kimondani csak a bíróságnak van joga.
Kiemelte, hogy az ügyfeleknek a kialakult helyzetben semmi különös tennivalójuk nincsen, a károkat továbbra is rendezik.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban közölte: a román és a magyar biztosítási garanciarendszer áll helyt a román Astra Biztosító magyarországi fióktelepe károsultjai számára azt követően, hogy a biztosítót felügyelő román felügyeleti hatóság visszavonta az Astra román cégének tevékenységi engedélyét és kezdeményezte annak felszámolását. A magyar biztosítási törvény alapján emellett a Mabisz (Magyar Biztosítók Szövetsége) által kezelt kártalanítási alap helytáll minden, az Astra fióktelepével – mint felszámolás alatt álló biztosítóval – szembeni kgfb-kártérítési igény esetén.

A jegybank csütörtökön arra hívta fel a figyelmet, hogy a biztosító magyarországi fióktelepe köteles helytállni a díjfizető ügyfelek által okozott károkért mindaddig, amíg Romániában el nem rendelik a biztosító felszámolását. Az e célra létrehozott romániai és magyar garanciaalapok csak ezt követően veszik át a kártalanítási feladatokat. A már bekövetkezett károkat érdemes mihamarabb jelezni a fióktelepnél.

A CLB Biztosítási alkusz ugyancsak csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy a még hiányzó díjakat be kell fizetniük az ügyfeleknek, mert baleset, vagy egyéb káresemény után csak így jár kártérítés.
Forrás : MTI