PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 26., szerda

Ezekkel a kedvezményekkel indul az új tanév

Ezekkel a kedvezményekkel indul az új tanév

A diákok mintegy kétharmada, több mint nyolcszázezer tanuló kapja ősztől ingyenesen a tankönyvet – írta szerdai számában a Napi Gazdaság.


Az általános iskolásoknak az 1-3. évfolyamon alanyi jogon jár az ingyenesség, a többi évfolyamon pedig a szociálisan rászorulók, nagycsaládosok, tartósan beteg tanulók juthatnak térítésmentesen a könyvekhez. Rajtuk kívül az 5. 7. és 9. évfolyamon az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kifejlesztett, digitális tartalmakkal kiegészített földrajzi és történelematlaszokért sem kell fizetniük a diákoknak – idézi a lap az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján közzétett cikket.

A kedvezményben nem részesülő szülőknek
idén a tankönyvcsomag átvétele után kell csak kifizetniük a könyveket, amelyek mintegy 35 százalékkal lettek olcsóbbak 2013-hoz képest, így átlagosan 12 ezer forint körüli összegbe kerülnek. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. kedvezményes, 5-12 ezer forint közötti tanszercsomagokkal segíti a költséghatékony tanévkezdést az alsó tagozaton.
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók az általános iskola mind a nyolc évében jogosultak ingyenes étkezésre, továbbá július 1-jétől azok a gyermekek is, akiket nevelésbe vettek vagy utógondozói ellátott tanulók.
Ezenkívül azok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők is térítésmentesen étkezhetnek, akiket fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó intézményben helyeztek el. Az 1-8. évfolyamon, továbbá a középiskolai tanulmányok idején a térítési díjból 50 százalékos kedvezményt kapnak a három- vagy többgyermekes családok, a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermekek, ha más jogcímen nem részesülnek ingyenes étkezésben – írta a lap.
Forrás : hirado.hu