PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 29., szombat

Ezentúl minden iskolai szünetben INGYEN kapnak enni a rászoruló gyerekek!

Ezentúl minden iskolai szünetben INGYEN kapnak enni a rászoruló gyerekek!

142 ezren vettek részt a nyári ingyenes gyermekétkeztetési programban
A pénteki nappal lezárult a nyári gyermekétkeztetési program, amelynek köszönhetően mintegy 142 ezer gyermek részesült ingyenes étkeztetésben a szünidőben.


Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a hajdúhadházi Földi János Általános Iskolában a helyszínt indokolva elmondta: azért esett a kormány választása a településre, mert a legnagyobb támogatást, mintegy 30 millió forintot Hajdúhadház kapta a programra, és a tapasztalatok összegyűjtése fontos a jövő évi tervezés szempontjából.

Az államtitkár közölte,
hogy 17 százalékkal nőtt az idén a programban részt vevő önkormányzatok száma, abba 1485 település kapcsolódott be, ezek közül 600 a leghátrányosabb helyzetűek közé tartozik. A rendelkezésre álló keretösszeget is sikerült növelni, így 3 milliárd forintból csaknem 142 ezer gyermek étkezhetett ingyenesen idén nyáron.
A kormány legfontosabb célja, hogy a leghátrányosabb helyzetű gyermekek egészséges testi, lelki fejlődéséhez minden rendelkezésre álljon – hangsúlyozta Czibere Károly, fontosnak nevezve, hogy legalább napi egy alkalommal egészséges meleg ételhez jussanak az érintettek. Mindezek következtében csökken az alultápláltság, a lemorzsolódás – fűzte hozzá az államtitkár.
A jövőben az ingyenes étkeztetést a többi szünetre is kiterjesztené a kormány – jelentette be a politikus.
Csáfordi Dénes (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a 13 ezer lakosú városban 4000 gyermekkorú él, közülük mintegy 1500-an részesültek ingyenes étkeztetésben a nyáron.
(mti)
Forrás : kormany.hu