PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 31., hétfő

Hihetetlen – megveheted a nyugdíjhoz hiányzó éveidet!

Hihetetlen – megveheted a nyugdíjhoz hiányzó éveidet!

Bizonyos esetekben megállapodást köthetsz a nyugdíjbiztosítóval, hogy nyugdíjasként kedvezőbb helyzetbe kerülj, amikor annak eljön az ideje.


Hihetetlen, de köthetsz megállapodást a nyugdíjbiztosítási szervekkel, mely megállapodás következtében szolgálati éveket szerezhetsz magadnak, mintha biztosítási jogviszony alapján szereztél volna a valójában meglévőnél többszolgálati időt.

A hatályos jogszabályok szerint a következő feltételekhez között a megállapodás :
belföldi nagykorú személy, aki nem saját jogú nyugdíjas, és biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem áll, illetve akire a biztosítás nem terjed ki, valamint akinek a biztosítása szünetel.
Ez a lehetőség a nők 40+ program esetében nem áll fenn, nem beszámítható az így szerezett plusz szolgálati idő!Fontos, hogy ennek reményében ne reménykedjen senki a lehetőségben!
Hogyan is működik ez a lehetőség?
Miután megkötötted a megállapodást a nyugdíjbiztosítási szervvel, azt követően minden hónapban a hónap 12. napjáig, járulékot kell fizetned, ennek a minimális mértéke a mindenkori minimálbér 34 százaléka, ha ezt elmulasztod az a megállapodás megszűnéséhez vezethet!
Ez a 34% csak egy alsó határt jelent, ennyi a minimum, amit minden hónapban be kell fizetned, de ennél többet is befizethetsz!Ha volt olyan időszak, amikor lényegesen nagyobb jövedelem után fizettél járulékot, illetve fizetett utánad a munkáltatód, akkor érdemes megfontolnod, hogy a pluszidő szerzésére vonatkozó megállapodás keretében is többet fizess a minimumnál, ha megteheted. Mégpedig azért, hogy az alacsonyabb összeg ne legyen negatív hatással a nyugdíjad összegére, amelyet az 1988. január 1-jétől a nyugdíj megállapításának kezdő napjáig elért keresetek valorizált teljes összege alapján számítanak ki. (forrás : otvenentul.hu)
2 típusú megállapodást lehet kötni :
1. Megállapodást lehet kötni a szolgálati idő és nyugdíjalapot képező jövedelem szerzése céljából:
– Ha biztosítotti jogviszonnyal nem rendelkező személy vállalja, hogy folyamatosan járulékot fizet, úgy megállapodást köthet, és így szolgálati időt és nyugdíjalapot képező jövedelmet szerezhet.
– A foglalkoztató által külföldön foglalkoztatott biztosított 1997–98. évekre vonatkozó szolgálati idő és nyugdíjalapot képező jövedelem szerzése céljából köthet megállapodást.
2. Megállapodást lehet kötni szolgálati idő szerzése céljából
– Az 1998. január 1-jét követően felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytatott tanulmányok idejének szolgálati időkénti elismerése céljából köthető megállapodás.
– Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltő személy az öregségi teljes, illetőleg öregségi résznyugdíjhoz szükséges szolgálati idő vásárlása céljából köthet megállapodást, legfeljebb 5 évre, visszamenőleges járulékfizetéssel.
– 1998. évre a gyes idejével megegyező otthoni gondozás idejére köthető megállapodás szolgálati idő szerzése céljából.


Forrás : otvenentul.hu, drfarkasandras.hu