PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 27., csütörtök

Megdöbbentő változások várnak a diákokra ősztől

Megdöbbentő változások várnak a diákokra ősztől

Számos változás vár a középiskolásokra, ahogy az egyetemistáknak is érdemes megnézni, mi vár rájuk a felsőoktatásban.
Az egekbe szöktek az albérletárak, így mélyen a zsebetekbe kell nyúlni, ha nem kaptatok kollégiumot.


Aki nem kap koleszt, annak bizony 140-190 ezer forintot is fizetnie kell.Budapesten és több egyetemi városban – például Pécsen, Debrecenben, Szegeden – 4-33 százalékkal nőttek tavalyhoz képest a lakásbérleti díjak, Győrben viszont csökkent a kiadó lakások átlagos díja .

Azt is megnéztük a héten,
a gimnazistáknak milyen órákra kell számítaniuk szeptembertől. Bevezették a mindennapos testnevelést és a hírek szerint hamarosan mindennapos énekóra is jön.Szeptembertől már minden általános iskolás és középiskolás diáknak heti öt tesiórája lesz.
Sokaknak nem elég a sima nyelvvizsga a diploma megszerzésére – a diplomamentő programra még mindig jelentkezhettek!A programban állami támogatással szerezhettek nyelvvizsgát, hogy végre kézhez kapjátok a diplomátokat, a program nagyszerű lehetőség, de a feltételek szigorúak, így mindenképpen érdemes tájékozódni mielőtt belevágtok!
Aki államis helyre nyert felvételt, annak szeptemberben alá kell írnia a hallgatói nyilatkozatot, melyben vállalja, hogy annyi ideig fog itthon dolgozni, mint amennyit az államis képzésen töltött. De nem csak ez az egy feltétel szerepel a szerződésben. A beiratkozáskor kell aláírniuk az állami ösztöndíjasoknak a hallgatói nyilatkozatot, amelyben két feltételt vállalnak – ha nem teljesítik őket, több százezer forintot kell fizetniük.
Szakok szűnnek meg, egyetemek olvadnak egybe, több kreditet kell összegyűjteni – és ez még csak a kezdete annak a sok változásnak, amely a főiskolásokat, egyetemistákat várja szeptembertől. Szakok szűnnek meg, egyetemek és főiskolák alakulnak át vagy olvadnak össze. Sok változás vár a felsőoktatásra a 2015/2016-os tanévben.Fontos változás az, hogy azokat az állami (rész)ösztöndíjas hallgatókat, aki két félév átlagában nem szereznek minimum 18 kreditet, átsorolják önköltséges képzésre.
Forrás : eduline.hu