PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 25., kedd

Nagy változás jön az összes orvosi rendelőben, orvosnál, ami minden beteget érint!

Nagy változás jön az összes orvosi rendelőben, orvosnál, ami minden beteget érint!

Jövőre év elején már bevezetik az új személyi igazolványt az e-személyit vagy E -kártyát, ezt követően pedig 2017-ben bevezethetik az e-egészségügyi rendszert e-beutalókkal, e-receptekkel és e-profillal. Hogy ez hogyan érint bennünket?Mi minden fog változni? Hogyan alakul át a rendszer vagy az ellátás? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ!
Egy egységes ún. Nemzeti Egészségügyi Informatikai rendszert fognak létrehozni, melyet 2017-től be is vezetnének Magyarországon!

Mit kell tudni róla?


– minden orvosi dokumentum, az összes leletünk, röntgenfelvételünk, gyógyszereink, zárójelentéseink bárhol és bármikor elérhetők lesznek az orvosok számára
– a mostani, írásos, papír alapú receptek mellett bevezetik az e-recepteket is, melyek interneten lesznek elérhetőek, akár gyógyszerekre, akár gyógyászati segédeszközökre.
– össze lesz kötve a lakosság, a kórházak és egészségügyi létesítmények, a gyógyszertárak, az orvosok, a mentők, és az ágazatirányítás.
Röviden : elképesztően hasznos lesz ez a rendszert, mert bármelyik orvos sokkal gyorsabban tud majd tájékozódni a beteg állapotáról, azonnal látja majd, hogy milyen gyógyszereket szedett vagy szed jelenleg is a beteg, így könnyebben dönthet arról, hogy esetleg milyen új készítményt írhat fel neki, mi az ami korábban már nem vált be az adott betegnél, esetleg milyen gyógyszerallergiája van.
Az e-profilunkból kiderül a vércsoportunk, krónikus betegségeink, allergiáink – ezek vészhelyzet esetén életmentő információk lehetnek.
Sokan rögtön az adatvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet és igen ők is győztek! Ugyanis a betegnek joga lesz letiltani az adatait, így nem lesznek azok láthatóak a központi rendszerben! A betegek ügyfélkapun keresztül rendelkezhetnek majd az adatokról.
Kevesen tudják, hogy ügyfélkapus hozzáféréssel már most ellenőrizhetjük a valaha kiadott összes receptünket, és az összes vizsgálatot, amit rajtunk végeztek, a TAJ-számunkra elszámoltak.
A jövőbeni tervek szerint az új rendszer 2017- elejétől már minden orvosi rendelőben kötelező lesz használni, senki nem bújhat ki alóla.