PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 28., péntek

Önálló minisztérium lesz a NAV

Önálló minisztérium lesz a NAV

Államtitkársággá alakulhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal; a hatóság valamelyik minisztérium egyik egységeként működhet a jövőben – tudta meg a Napi Gazdaság.


Nyáron több kormánytag is arról beszélt, hogy szemléletváltozásra van szükség a NAV-nál, miután az utóbbi időben több a panasz a hivatal munkájára – idézte fel pénteki számában a Napi Gazdaság.

A szemléletváltást
a cikk szerint könnyebben meg lehetne valósítani, ha az adóapparátus valamelyik minisztérium egyik egységeként működne, ami előnyös lenne a hatóság és a kormányzat közötti együttműködés szempontjából is. A költségvetés és az aktuális adótörvények elkészítésekor a szaktárca ugyanis nagyban támaszkodik az adóhivatal adataira, szakmai hátterére.
Az újság felidézte: korábban arról lehetett hallani, hogy az adóigazgatás valamilyen formában beolvad a kormányhivatalokba. A Figyelő című lap csütörtökön megjelent számában azt írta, felvetődött, hogy önálló adóügyi minisztériumot hoznának létre. Lázár János pedig csütörtöki sajtóértekezletén azt mondta, még semmi sem dőlt a NAV átalakításának ügyében, de nem tervezik a minisztériumi struktúra megváltoztatását – írta a Napi Gazdaság.