PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 28., péntek

Rendkívüli gázóra-leolvasás következik

Rendkívüli gázóra-leolvasás következik

A zavartalan átadás-átvétel és a pontos elszámolás érdekében rendkívüli gázmérő-leolvasásra számíthat az E.on földgázszolgáltását igénybe vevő lakossági ügyfelek egy része az év hátralevő időszakában.


2016. január 1-jétől az E.on Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a Főgáz Zrt. veszi át. A szeptemberben induló rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztó társaság, ahol az éves leolvasás a szolgáltatóváltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt volt.
A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez.
A rendkívüli leolvasásban érintett mintegy 37 ezer ügyfelet a leolvasás várható hónapját megelőző napokban előzetesen, írásban tájékoztatja a szolgáltató – hívták fel a figyelmet a közleményben.
A szolgáltatóváltás előtt a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a december 1. és 31. közötti időszakban, erről szintén időben tájékoztatják majd az ügyfeleket.
A szolgáltató munkatársai minden esetben fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénz-befizetéseket nem kérnek és nem fogadnak el – emelte ki az E.on.
A szolgáltatóváltás nem érinti az E.on csoport árampiaci ügyfeleit, sem a lakosságit, sem a versenypiacit, és a gáz versenypiaci ügyfeleit sem, nekik a vállalatcsoport az eddigiek szerint biztosítja a szolgáltatást.

Szerző: MTI