PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 25., kedd

Szakközépiskolákban, a szakiskolákban, a speciális szakiskolákban tanulóknak fontos információk

Szakközépiskolákban, a szakiskolákban, a speciális szakiskolákban tanulóknak fontos információk

1. A szakközépiskolákban, a szakiskolákban, a speciális szakiskolákban a szakmai vizsgák írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgarészét, valamint írásbeli, interaktív, szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenységét – a 2-4. és a 6. pontban meghatározottak kivételével – az alábbi időben kell megszervezni:


a) írásbeli vizsgarész, írásbeli és interaktív vizsgatevékenység:
2015. október 5-6-7-8-9. 8.00-tól
szóbeli és gyakorlati vizsgarész, valamint szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység:
2015. október
b) írásbeli vizsgarész, írásbeli és interaktív vizsgatevékenység:
2016. február 1-2-3-4-5. 8.00-tól
szóbeli és gyakorlati vizsgarész, valamint szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység:
2016. február-március
c) írásbeli vizsgarész, írásbeli és interaktív vizsgatevékenység:
2016. május 9-10-11-12-13. 8.00-tól
szóbeli és gyakorlati vizsgarész: 2016. május-június
szóbeli és gyakorlati vizsgatevékenység: 2016. május-június
2. A Honvédelmi Minisztérium illetékességi körébe tartozó iskolai rendszerű szakképzésben oktatott szakképesítések szakmai vizsgáinak írásbeli vizsgaidőpontja: 2016. június 8.
3. A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendészeti szakközépiskolákban, iskolai rendszerű szakképzésben oktatott szakképesítések írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgaidőpontjai:

a) írásbeli: 2015. szeptember 25. 9.00
szóbeli és gyakorlati: 2015. október 7-8-9.
b) írásbeli: 2016. január 4. 9.00
szóbeli és gyakorlati: 2016. január 11-15.
c) írásbeli: 2016. május 25. 9.00
szóbeli és gyakorlati: 2016. június 8-24.
Az egyes Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések szakmai vizsgájának írásbeli és interaktív vizsgatevékenységének szakképesítésenként, illetve tantárgyanként meghatározott vizsgaidőpontját, valamint a tételek átvételének idejét és módját a szakképesítésekért felelős miniszter közleményben teszi közzé.

A szakközépiskolákban a szakmai vizsgák írásbeli vizsgarésze, valamint írásbeli, interaktív vizsgatevékenysége 2016. május 26-án is megszervezhető (pótnap) abban az esetben, ha a vizsgázó szakmai vizsgát, valamint érettségi vizsgát is tesz, és az írásbeli vizsgák, továbbá az írásbeli vagy interaktív vizsgatevékenységek azonos napra eső időpontjai nem teszik lehetővé a mindkét vizsgán való részvételt. A vizsgaidőpontok egybeeséséről, a pótnap igénybevételének szükségességéről a szakközépiskola a vizsgabejelentés és tételigénylés megküldésével egyidejűleg értesíti a szakképesítésért felelős minisztert és a szakmai vizsga írásbeli tételét biztosító intézményt.
A speciális szakiskolákban és a HÍD II. programok keretében megszerezhető részszakképesítések írásbeli vizsgatevékenységeinek időpontja 2016. június 15., a további vizsgatevékenységeket 2016. június 30-ig kell megszervezni.
Forrás : kormany.hu