PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 24., hétfő

Szeptembertől jóval hamarabb kaphatunk fizetést!

Szeptembertől jóval hamarabb kaphatunk fizetést!

Akár egy óra alatt a számlánkon lehet az átutalt összeg szeptember elejétől. Az EU-átlaghoz képest még mindig sokszor fizetünk készpénzzel.
A mindennapi pénzügyeket érintő fontos megoldást vezet be a jegybank szeptember elején. Az átutalási rendszerek fejlesztésével a jelenlegi 5 helyett 10 úgynevezett elszámolási (átutalási) ciklust vezet be a rendszerbe.


Ennek eredményeként a jelenleginél sokkal gyorsabban célba érhet például a fizetés, de bármilyen más átutalás is. Bartha Lajos, az MNB igazgatója erről azt mondta: „ha szeptember 7. után indítjuk el az átutalást, akkor – a számításaink szerint – ez az idő nagyjából egy órára fog csökkenni”. A középtávú tervekben az azonnali átutalás is szerepel, ennek a bevezetése egy-két év múlva várható.

A magyarok szeretik a készpénzt
A jegybank szerint bár növekszik, nemzetközi összevetésben még mindig alacsony az elektronikus megoldások aránya a pénzforgalomban. A magyarországi átutalások éves összege a GDP-hez mérten 2013-ban 15,8 százalékos volt, 2014-ben 16,1 százalékra emelkedett, ám utóbbi is elmarad a 2013-ra becsült 17,2 százalékos uniós átlagtól. A készpénzmentes fizetések aránya pedig jóval az uniós szint alatt van: a bankkártyás és elektronikus fizetések 14,9 százalékát adták a teljes lakossági fogyasztásnak, míg az EU-ban tavalyelőtt 27,9 százalékos volt ez a mutató.
Beszédes adat az is, hogy a közüzemi számlákat a magyarok negyede fizeti csoportos beszedési megbízással vagy elektronikus úton, míg az EU-ban a lakosság kétharmada egyenlíti ki így a számláit. Többek között ezért is tesz lépéseket a jövőben a jegybank a készpénzmentes megoldások népszerűsítéséért, de erről bővebben egy későbbi posztban lesz szó.
Forrás : vs.hu