PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. augusztus 29., szombat

Tankönyv befizetés – itt vannak a legfontosabb információk, határidő!

Tankönyv befizetés – itt vannak a legfontosabb információk, határidő!

A 2015/2016 tanév tankönyvrendelésében az eddigiekhez képest a következő változások lesznek:
• az Általános Iskola 1-2-3 osztályában minden diák ingyen kapja a tankönyvet,
• iskolai szintű szállítás lesz, nem lesznek előre összecsomagolt tanulói tankönyv csomagok,


A fizetős diákok esetében
a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, átadás/átvételi bizonylat kíséretében. Ebből 1 eredeti aláírt példány Önöknél marad, a 2. eredeti aláírt példányt az iskola visszajuttatja a KELLO részére. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket.

Befizetési határidő: 2015. szeptember 15.

Befizetés módja:
– csekk vagy banki átutalás a következő számlaszámra: 64400068-30107825-11100049
– iskolakezdési utalvány: KELLO INFOPONTOKON és a kijelölt postahivatalokban
A tavalyi évhez hasonlóan személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal, ITT A LISTA : http://kello.hu/rolunk/utalvanyok-elfogadasa ) illetve bankkártyával a Kello-Infopontjainkon és a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek. (A postahelyekről itt tájékozódhat.) ITT a lista : http://kello.hu/rolunk/postahelyek
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tankönyv végső megrendelője a tanuló, így az átvételre is a tanuló és/vagy törvényes képviselője jogosult.
Országszerte hét helyen nyitott tankönyves infopontot a Könyvtárellátó
Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) hat vidéki városban és Budapesten tankönyves ügyfélszolgálati kirendeltségeket nyitott augusztus 1-jén. A Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen kialakított infopontokon a tankönyvcsekk kifizetésére, a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására, a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére és általános tájékozódásra nyílik mód. A KELLO-pontokkal országosan 27-re nőtt azoknak a helyeknek a száma, ahol iskolakezdési kafetéria utalvánnyal is ki lehet fizetni a tankönyveket.
Az országszerte 20 postahivatal mellett augusztus 1-jétől 7 KELLO-ponton is lehetőség van iskolakezdési kafetéria utalvánnyal kifizetni a tankönyveket. A kijelölt postákon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal lehet kiegyenlíteni a tankönyvek árát.
Fontos, hogy a postai befizetéshez nem a korábban a diákok nevére kipostázott fehércsekket, hanem a melléklet díjbekérő levelet kell magunkkal vinnünk. A befizetési határidő augusztus 15-e, azonban a határidő lejárta után is lehetőség van kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét, ebben az esetben a befizetés tényét a tankönyvek átvételekor, az iskola felé a diáknak vagy a szülőnek kell igazolnia.
Az augusztus 1-jén nyíló KELLO-pontokon a fentieken kívül az OTP Cafeteria kártyát és a Multi-Pay Cafeteria kártyát is elfogadják. A Könyvtárellátó kirendeltségeiben a befizetéseken kívül a tankönyvekkel kapcsolatos teljes körű ügyintézésre, hiányzó díjbekérő pótlására és általános tájékozódásra nyílik mód.
A fentiek mellett továbbá lehetőség lesz a Könyvtárellátó webshopjában rendelt könyvek, taneszközök átvételére is.
A http://webshop.kello.hu/ címen elérhető internetes áruház pedagógusoknak, iskolai, települési, és intézményi könyvtáraknak, illetve szülőknek és diákoknak biztosít lehetőséget, hogy a számukra fontos tankönyveket, szakkönyveket és egyéb segédkönyveket beszerezhessék.
A KELLO pontok részletes listája az alábbiakban olvasható:
1. Kellopont – Szeged (Kazinczy Ferenc Könyvesbolt) Cím: 6722 Szeged, Jósika u. 34/a.
2. Kellopont – Budapest (Kódex Könyvesbolt) Cím: 1054 Budapest, Honvéd u. 5.
3. Kellopont – Győr Cím: 9022 Győr, Stelczer Lajos u. 3.
4. Kellopont – Zalaegerszeg Cím: 8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja 13-15.
5. Kellopont – Pécs Cím: 7626 Pécs, Szent Mór u. 2.
6. Kellopont – Debrecen Cím: 4024 Debrecen, Piac u. 28.
7. Kellopont – Miskolc Cím: 3530 Miskolc, Széchenyi u. 51-2.
Forrás : www.kello.hu