PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 23., szerda

A CIB 12 bankfiókot zár be (részletekkel frissítve)

A CIB 12 bankfiókot zár be (részletekkel frissítve)


A CIB Bank 2015. december elején 12 bankfiókot zár be, a jelenlegi 95 egységből álló hálózatát 83 fiókra csökkenti - közölte a bank az MTI-vel szerdán.

A bank közlése szerint az országos fiókhálózatban azért hajtanak végre változtatásokat, hogy a pénzintézet oda csoportosítsa át erőforrásait, ahol ezt a változó ügyféligények és a jövedelmezőség leginkább indokolttá teszik. Ahol ez indokolt, ott nagyobb méretű fiókba költöznek bizonyos egységek, ahol pedig az üzemeltetés nem gazdaságos, ott összevonásokra, illetve bezárásra kerül sor.



A most bezárt fiókok - amelyek a teljes hálózat által megtermelt jövedelem alig 4 százalékát biztosították - munkatársainak döntő többsége a CIB Bank más fiókjaiban vagy területein folytatja a munkáját. A mostani változások párhuzamosan zajlanak a CIB Bank internet alapú szolgáltatási kínálatának fejlesztésével, valamint az online értékesítés arányának növelésével - mondták el a banknál az MTI-nek. A CIB ezt követően is az egyik legnagyobb fiókhálózattal működő bank marad Magyarországon - hangsúlyozta közleményében a hitelintézet.
Az MTI kérdésére elmondták azt is: az egyre több piaci szereplőnél tapasztalható változásokkal ellentétben a CIB Bank célja továbbra is az, hogy az eddigiekben is megszokott országos lefedettséget biztosító fiókhálózattal, univerzális szolgáltatóként legyen jelen a hazai piacon, és a bank változatlanul értéknek tekinti a személyes kapcsolatot ügyfeleivel.

Érintett fiókok
A Budapest gazdagréti fiók szeptember 7-től kezdve új címen, több munkatárssal és kibővített egységben áll az ügyfelek rendelkezésére. December 2-tól a Keszthelyen, Miskolcon (Corvin utca), Tatán, Ajkán, Pápán, Kiskunfélegyházán, Monoron és Gyulán található bankfiókokat szüntetik meg, Budapesten a Békásmegyeren, a Baross téren, a XIII. kerületi Béke téren, és a Soroksáron működő fiókokat zárják be.

A CIB csoport adózás utáni vesztesége 104,14 milliárd forint volt 2014-ben a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok alapján, konszolidáltan számítva - közölte a bank márciusban. Az előző, 2013. évben a bankcsoport adózás után 136,74 milliárd forint veszteséget könyvelt el.
A bank konszolidált mérlegfőösszege tavaly 115,6 milliárd forinttal csökkent, és 2014. december végén 1733,64 milliárd forintot tett ki. A saját tőke tavaly 184,78 milliárd forintot ért el, 2013-ban 172,54 milliárd forint volt.
A CIB Bank kommunikációs osztálya az MTI kérdéseire közölte: ha a 2013. évi banki teljesítményt vesszük alapul, és az elszámolási törvény 70,2 milliárd forintos eredményrontó hatását kiszűrjük, 100 milliárd forintos javulás figyelhető meg a tavalyi és az előző év eredmény számait nézve.
A bank akkor azt közölte: a CIB csoport 2014-es eredménye kedvező tendenciákat jelez, és összhangban van a CIB által megvalósítani kívánt ötéves üzleti tervvel. A bank fő tevékenységei fokozatosan fejlődnek, tavaly folytatódott a 2013-ban elindított folyamat, amelynek fő összetevői a tudatos portfolió-tisztítás, a stabil tőkehelyzet és likviditás, valamint az ügyfélbarát banki folyamatok fejlesztése.

A cikk forrása: www.napi.hu