PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 24., csütörtök

A menekültek miatt késik a családi pótlék? Ordas nagy hazugság terjed

A menekültek miatt késik a családi pótlék? Ordas nagy hazugság terjed

A menekültek miatt késik a családi pótlék? Ordas nagy hazugság terjed

Viszi a pénzt a migránsválság! Késni fog az októberi családi pótlék. Ezzel az egysoros hírrel riogat egy facebookon terjedő poszt, ami egy olyan oldalra linkel, amely ezen az egy soron kívül csak egy további megosztásra buzdító feliratot és persze számos reklámot tartalmaz, ami szép pénzt termelhet a tulajdonosának. Az oldalon emellett további szenzációhajhász egysoros címek vannak további féligazságokkal és hazugságokkal.


Mégis elég ez az egy mondat: különböző, családtámogatásokkal foglalkozó internetes fórumokon kérdezik egymástól a felhasználók, hogy vajon tényleg késik-e a családi pótlék, és olvasóink körében is vannak, akik aggódni kezdtek az álhír miatt.

Rendben jön a családi pótlék és a többi támogatás is
Az októberi családi pótlék ugyanis időben fog érkezni: a szeptemberi családi pótlékot (valamint gyermekgondozási segélyt, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát) október 1-jén fogják kiutalni.
Mindez Budapest Főváros Kormányhivatalának hivatalos válaszában így néz ki:
A szeptember havi családi pótlék utalása ebben a hónapban is az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján közzétett utalási rendnek megfelelően fog történni.
Az ellátások számfejtése 2015. szeptember 28-án 18.00 órakor megkezdődik, majd hivatalunk szeptember 29-én intézkedik az utalásról.
A szeptember havi ellátások fedezete tudomásunk szerint már a Kormányhivatal számláján van. Az utalási nap 2015. október 1.
A Magyar Államkincstár korábbi tájékoztatása szerint egyébként bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, míg postai kifizetés esetén 4-6 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást. Az ellátás utalása mindkét fizetési módnál ugyanazon a napon történik.
Forrás: privatbankar.hu