PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 29., kedd

Csak az kap majd nyugdíjat, akinek gyerekei vannak? – gyermekvállaláshoz kell kötni a nyugdíjat!

Csak az kap majd nyugdíjat, akinek gyerekei vannak? – gyermekvállaláshoz kell kötni a nyugdíjat!

Az elmúlt fél évben stabilizálódni látszik a nyugdíjrendszer – legalábbis a statisztika szerint megállt a nyugdíjasok számának növekedése. Viszont a távolabbi jövőbe tekintve egyre biztosabb, hogy nem tartható a jelenlegi nyugdíjszínvonal, az ellátásokat csökkenteni, a korhatárt emelni kell. Egy múlt heti nyugdíjkonferencián a résztvevők arra jutottak, hogy a nyugdíjjogosultságot előbb-utóbb a gyermekvállaláshoz kell kötni.


A közelmúltban fontos hírek jöttek a nyugdíjrendszer jövőjével kapcsolatban, hisz az Alkotmánybíróság blokkolta azt a népszavazási kezdeményezést, amely a férfiaknak is megadta volna azt a kedvezményt, hogy függetlenül a nyugdíjkorhatáruktól már 40 évnyi szolgálati idővel nyugdíjba vonuljanak. Amennyiben egy ilyen népszavazás sikerrel járt volna és abból törvény is lett volna, az éves szinten további 150-170 milliárd forintos lyukat ütött volna a magyar nyugdíjkasszán. A tb-nyugdíjrendszer jelenleg még kegyelmi állapotban van, a rendszer fenntartható, a nyugdíjasok ellátásait még fedezik az aktívak befizetései – ám ez a helyzet másfél évtizeden belül megváltozik.
Sajnos egyre kevesebb gyereknek kell hasonló színvonalú nyugdíjat megtermelnie – ez egy komoly méltányossági probléma. Ma már jobban boldogul az az ember, aki egyedülálló, szingli, ugyanis az egy főre jutó jövedelem jelentősen magasabb – vagyis nincs személyes motiváltság új nemzedék szülésére -, ez a változás átalakítja a nyugdíjrendszereket – mondta Martin Werding.
Nyugdíj csak gyerekeseknek?
Részben erre válaszul úgy vélekedett Holtzer Péter közgazdász, nyugdíjszakértő, hogy strukturális paradigmaváltás zajlik a munkaerőpiacon; megállt az 500 éve tartó munkaerő-kínlatbővülés időszaka, amelynek súlyos kihatásai lesznek a gazdaságra, ezen belül a nyugdíjrendszerekre. Elvileg bízhatunk abban, hogy a technológiai forradalom megoldja ezen kihívásokat – ez lenne a jobbik esett. Ha nem ez történik, akkor a munkaerő ára nőni fog, ami persze számos kérdést vett fel.
A mai nyugdíjrendszerek nem kezelik a gyermekvállalás kérdését, nincs kellő ösztönözés a nyugdíj-előtakarékosságra, ezért egyéni ösztönzőkre van szükség – mondta Holtzer Péter.Egy ilyen intézkedés növelheti a születési rátát, amely így csökkentheti a demográfiai nyomást a nyugdíjrendszeren – igaz, növelné az egyenlőtlenséget a nyugdíjak és a nyugdíjasok között.