PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 27., vasárnap

Családi adókedvezmény 2016 – nagy könnyítés jön a családoknak!

Családi adókedvezmény 2016 – nagy könnyítés jön a családoknak!

Módosultak a családi kedvezmény érvényesítésével összefüggésben az adóazonosító jel használatának szabályai. Családi-kedvezmény-nyomtatvány-nyilatkozat-pdf-2016


A Magyar Közlöny 124. számában megjelent módosítás szerint a NAV 2016. július 1-ig hivatalból megállapítja azon magánszemélyek adóazonosító jelét, akik 2016. december 31-ig nem töltik be 25. életévüket és adóazonosító számmal nem rendelkeznek. Családi adókedvezmény érvényesítése során a kedvezményezett eltartottak és az eltartottak adóazonosító jelének feltüntetése 2017. január 1-től válik kötelezővé.
A módosítás nagy könnyebbséget jelent most a kedvezményt érvényesítő családoknak, mivel korábbi szabályozás szerint már 2016. január 1-től kötelezően fel kellett volna tüntetni az adóazonosító jelet. A törvényváltozásnak köszönhetően, így kötelező jelleggel csak a 2016. évről elkészített adóbevallásban, illetve a 2017. évben tett adóelőleg nyilatkozatokban kell feltüntetni a kedvezményezett eltartott adóazonosító jelét.
Az adóazonosító jelről a NAV annak megállapításától számított 45 napon belül küld értesítést, majd 2016. november 30-ig a hatósági igazolványt is kiállítja és megküldi az érintett magánszemélyek részére.
Forrás : online-kalkulator.hu