PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 29., kedd

Erzsébet Program – Jövőre is jön!

Erzsébet Program – Jövőre is jön!


Rétvári szerint európai viszonylatban is egyedülálló az Erzsébet-program
Az Erzsébet-program első négy évében – az ideivel együtt – több mint 600 ezren üdültek már, köztük 300 ezer gyermek – válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére.


Rétvári Bence a parlament honlapján közzétett dokumentumban kifejtette: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-utalvány pénzügyi eredményéből idén több mint 6 milliárd forintot fordít szociális üdültetésre, 3 milliárdot pedig a családok, nyugdíjasok, fogyatékossággal élők üdültetésére. További 3 milliárd forintot költségvetési forrásból költenek gyermekek táboroztatására.

Hozzátette:
az alapítvány idén több mint 100 pályázatot írt ki gyermekek számára az Erzsébet táborokra. Az egyes pályázatok keretében érkező gyermekekre átlagosan több mint 38 ezer forintot költöttek, amely magában foglalja a szállás, az étkezés, az ajándékok, a különböző programok mellett minden egyéb, kapcsolódó szolgáltatás költségét is.
Jelezte: a gyermekek napi ötszöri étkeztetésben részesülnek, és tartalmas programokat szerveznek nekik. Az ajándékok – amelyekre az ellenzéki képviselő rákérdezett – közül a hátizsák a tanév során is jól funkcionálhat például tornazsákként.
Az államtitkár összegzése szerint az Erzsébet-program európai viszonylatban is egyedülálló, hiszen a résztvevők számát tekintve ekkora volumenű szociális üdültetés csak Magyarországon valósul meg.
Az Erzsébet Program jövőre is több százezer embernek biztosít majd nyaralási, kikapcsolódási lehetőséget!