PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 28., hétfő

FIGYELEM – szerdáig cserélhető az Astra-kötelező

FIGYELEM – szerdáig cserélhető az Astra-kötelező

A Netrisk.hu saját adatai szerint vasárnap estig az érintettek 48 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy a visszavont engedélyű Astránál kötött kötelező biztosítását közös megegyezéssel felmondja, és október elsejei hatállyal azt egy másik biztosítónál kösse meg.


A felmondásoknak szeptember 30-ig, szerdáig kell beérkezniük, így a még várakozóknak kevesebb mint három napjuk maradt – hívta fel a figyelmet az online biztosításközvetítő portál az MTI-hez eljutatott hétfői közleményében.
A Netrisk.hu az Astránál kötött összesen mintegy 160 ezer kgfb-szerződés 15 százalékát kezeli.

Minden Astra-kötelezővel rendelkező autósnak
azt ajánlják, hogy feltétlenül éljen a lehetőséggel, és vigye át másik biztosítóhoz a kgfb-szerződését. Aki nem így tesz, nehéz helyzetbe kerülhet, a jogszabályok értelmében ugyanis károkozás esetén a károsult közvetlenül a károkozótól is követelheti a kár összegét – idézi a közlemény Sebestyén Lászlót, a Netrisk.hu vezérigazgatóját.

A kötelező biztosításoknál
az ügyfelek nagy része az árat figyelembe véve dönt, hol köt szerződést. A Netrisk.hu adataiból kiderül, hogy a szerződők harmada az Astra engedélyének visszavonása után más szempontokat is figyelembe vett, és nem a legolcsóbb ajánlatot választotta.

Az összevont román pénzügyi felügyelet
(AFS) augusztus 26-án fizetésképtelenné nyilvánította a romániai Astra biztosítótársaságot, megvonta működési engedélyét és csődeljárást kezdeményezett ellene, miután a társaság nem hajtotta végre a hatóság által előírt feltőkésítést. A romániai hivatalos közlönyben augusztus végén jelent meg a biztosító tevékenységi engedélyének visszavonásáról és a felszámolás elrendelésének kezdeményezéséről rendelkező határozat.
Forrás : MTI