PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 26., szombat

Friss – módosítják a Munka Törvénykönyvét – Nyolchavi bér kártérítésként!!!

Friss – módosítják a Munka Törvénykönyvét – Nyolchavi bér kártérítésként!!!

Ismét módosítás előtt áll a Munka Törvénykönyve, várhatóan novemberre tehető a folyamat.Rengeteg javaslat érkezett a munkáltatóktól és a munkavállalóktól egyaránt, jelentős és komoly módosítások jöhetnek. Megváltozhatnak az állami cégekre, a kollektív szerződésekre, illetve a munkavállaló kárfelelősségére vonatkozó előírások is.


A módosításokra nem csupán a munkaadók és a munkavállalók kérései miatt van szükség, unios előírásoknak, szabályoknak is meg kell felelnünk, így feltétlenül szükség van a Munka Törvénykönyvének módosítására.

Természetesen már elkészült
egy tervezet a Mt módosítására, amely jelenleg kormányzati egyeztetés alatt áll. Várhatóan októberben társadalmi egyeztetésre kerül a tervezet – tette hozzá.
“Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke elmondta: az új Mt. rendkívül kritikus pontja a munkavállalók egyéni jogainak szabályozása, de a kollektív jogokban is jelentős korlátozásokat tartalmaz. A kormány eredeti javaslatában egyebek mellett az szerepelt, hogy ne legyen felső korlátja a munkavállalók kártérítési felelősségének, míg a Mt-ben azt négy, a kollektív szerződésben nyolc havi bérben maximálták – fejtette ki. Elmondta: az általuk végzett kutatásból kiderült, hogy a munkavállalók nem “vették annyira zokon” a Mt módosítását, mint azt a szakszervezet előtte elképzelte.
A Liga elnöke szerint ennek több oka van, egyrészt kevés idő telt el a bevezetése óta, valamint sok helyen nem is alkalmazták az új Mt. lehetőségeit, vagy már korábban is ezeket a szabályokat alkalmazták. Sok körülmény együtt eredményezte azt, hogy a munkavállalók mintegy 20 százaléka élte meg kedvezőtlenül az új Mt bevezetését – mondta, hozzátéve, hogy emögött súlyos munkavállaló-ellenes trend húzódik – jegyezte meg Gaskó István.” (forrás : piacesprofit.hu)