PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 26., szombat

FRISS – októbertől módosul a CSOK – SZOCPOL!

FRISS – októbertől módosul a CSOK – SZOCPOL!

Október elejétől átalakul a nemrég megújított szocpolra vonatkozó szabályozás.
Miben változik a SZOCPOL?

Szűkülnek az elérés feltételei!
Sokaknak nehezebb lesz októbertől hozzájutni az új szocpolhoz, a csokhoz!DE könnyítések is jönnek! Van, aki jól jár az új szabályozással, van, aki viszont lemondhat róla!


Szűkítések és pontosítások jönne, néhány esetben nehezebb lesz a szocpolhoz jutni!

NAGYON FONTOS!
Rengetegen keresik a szocpolt nulla forint önerővel és megfelelő nagyságú igazolható jövedelem nélkül . Szinte minden bank hangsúlyozza, hogy az ügyintézés sokkal egyszerűbb, ha ugyanannál a banknál kér valaki hitelt, ahol a támogatási igényét benyújtja. Ez a jövőben még inkább így lesz.
Változik az is, mi tekinthető komfortos vagy összkomfortos lakásnak. Utóbbinál feltétel lesz a központi fűtés.
További változás – A már kihirdetett, de csak októberben hatályba lépő módosítás szerint ugyanis amennyiben valaki a saját erőn és a CSOK-on felül még másik banktól felvett kölcsönnel akar lakást venni, akkor a hitelt a CSOK előtt kell folyósítani. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ügyfélnek a támogatási összeggel mindenképpen kell (további önerőként) rendelkeznie, hiszen a nem a CSOK-ot intéző bank aligha veheti készpénznek a pozitív elbírálást.
Új szabály szerint több helysége bevonható a lakásnak, háznak a CSOK-ba! Módosították, illetve a korábbinál pontosabban határozták meg például a hasznos alapterületbe számító helyiségeket, az összkomforthoz pedig előírták a központi fűtést. Az adott gyerekszámhoz mindig tartozik egy minimális és egy maximális lakásterület.Októbertől a nem fűtött helységeket is be kell vonni a hasznos alapterület számításba, így a felső korlát keményebbé válik alulról viszont könnyebb lesz belépni a támogatási körbe, így ez könnyítésként és nehezítésként is felfogható!
Szűkítés is életbe lép októbertől – Például ha olyan területen szeretnénk ingatlant venni, ahol a c telepölésen a csatornázottság már ki van építve de a megvásárolni kívánt ingatlan még nincs rákötve a csatornahálózatra, akkor a konkrét ingatlan megvételéhez egészen addig nem kaphat támogatás, amíg a csatornahálózatra nem kapcsolódik rá!
Sokaknak fantasztikus hír, de ezentúl majd azok is igényelhetnek CSOK-ot, akik önkormányzati, szociális lakásban élnek és megvásárolnák a saját lakásukat!
Változik a vállalt gyermek megszületésére vonatkozó határidő szabályozása is.