PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 27., vasárnap

Ha albérletben laksz ezt feltétlenül tudnod kell!

Ha albérletben laksz ezt feltétlenül tudnod kell!

Az utóbbi időben sajnos rengeteg nagy vihar volt, ami rengeteg épületben, lakásban, családi házban okozott komoly károkat! A biztosítók csak eddig 92 millió forintot fizettek ki az ügyfeleknek. Csak a K&H biztosító összesen 13 350 lakásbiztosítási kárt rendezett a társaság augusztus végéig.


A kutatások szerint nagyjából fel vagyunk készülve az esetleges károkra, ugyanis 10 lakásból 7-nek van lakásbiztosítása. Érdemes megemlíteni, hogy idén augusztusig az átlagos kárösszeg a lakások esetében 43 ezer forint feletti volt! Ez már elég komoly összeg egy minimálbérhez közeli összegből élő család számára.

Nagy hiányosságokat tapasztaltak
az albérletben élő fiatalok esetében, akiknek csak a legkisebb részének van biztosítása a lakásra, amelyben él!


Felhívják a a figyelmet arra, hogy minden albérletben élőnek fontos megvizsgálni, hogy vajon van-e biztosítás arra a lakásra, amelyben él, mert ha a kár után derül ki, hogy nincs, akkor nagyon kellemetlen meglepetés érheti az albérlőket is! Sokszor az a forgatókönyv, hogy a lakást kiadó tulajdonos kizárólag a lakásra köt biztosítást, ami éppenséggel a közvetlen viharkárokra fedezetet nyújt, de a bérlőknek érdemes kiegészítő biztosítást kötniük a saját ingóságaikra, például egy betörés vagy háztartási baleset esetére.
Sajnos előfordulhat olyan eset is, amikor a túlfeszültség a bérelt lakás konnektoraiban jelentkezik és ezáltal tönkreteszi a konnektorba bedugott sok esetben drága műszaki cikkeket, például egy több százezer forintos televíziót, számítógépet, mosógépet, mosogatógépet. Ebben az esetben ha a bérlő nem köt kiegészítő biztosítást az ingóságaira, akkor a biztosító nem fizet egyetlen forintot sem, a bérlőnek kell állnia minden kárt! Ahhoz, hogy ingóságainkat is biztonságban tudjuk, érdemes alaposan megnézni, mit fedez pontosan a lakás biztosítása





A cikk a www.penzcentrum.hu cikke alapján készült!