PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 28., hétfő

INGYENES A GÁZÓRA csere, de van egy kis bökkenő

INGYENES A GÁZÓRA csere, de van egy kis bökkenő

A gázóracsere ingyenes, de……
Nagyobb gázóra, nagyobb alapdíj, kisebb gázóra, kisebb díj.


A gázórák cseréjével csökkennek a kiadások, ami főleg a társasházaknál jelent megtakarítást, akár 200-300 ezer forintot is évente. A csere ingyenes, de a közösségnek viselniük kell a kockázatot, hogy kiderül: a ház rendszerében, a lakás-lecsatlakozásoknál valami baj van, ez ugyanis már saját költség.

A szolgáltatóknak a jövőben be kell számolniuk
a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a gázmérők felülvizsgálatáról és cseréjéről – erről döntött a kormány. Változás az is, hogy bővül azoknak a köre, akik ingyen kérhetik a mérőcserét. A cél az, hogy tovább csökkenjenek a lakosság terhei.
A Főgáz működési területén 74 társasház (2200 lakás) gázóraügye van már folyamatban, néhány esetben már megtörtént a csere, máshol még a műszaki terv és előkészítés folyik – mondta el a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős államtitkár a hétfői Ma reggelben.
Egy óracsere éves szinten 250-300 ezer forintos megtakarítást jelenthet, ami, ha visszavetítjük az egyes lakásokban élők közös költségére, akár évi 10-30 ezer forintot is hozhat. A múlt héten megjelent az a kormányrendelet is, amely a nem állami tulajdonban lévő gázelosztó társaságokat is kötelezte arra, hogy ugyanezeket a felülvizsgálatokat ejtsék meg, és ezt az energiahivatal is ellenőrizni fogja – hangsúlyozta az M1 reggeli műsorában Németh Lászlóné.
Sem a gázórák felméréséért, sem a cseréért nem kell fizetni, a közösségnek azonban viselniük kell a kockázatot, hogy kiderül: a ház rendszerében, a vezetéknél, a lakács-lecsatlakozásoknál valami baj van, ezt ugyanis rendbe hozni már saját költség, és bizony visszarettentheti a lakóközösségeket – hívta fel a figyelmet az államtitkár.
Németh Lászlóné az M1 reggeli műsorában beszámolt arról is: a Főgáz a területén lévő civil és nonprofit szervezetek (iskola, óvoda, egyház) létesítményeit is elkezdték felmérni, és ha azok nem lépték túl a fogyasztási keretet, egy óracserével visszakerülhetnek az egyetemes fogyasztói, azaz az olcsóbb körbe.
Forrás : hirado.hu