PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 20., vasárnap

Kutyásoknak FONTOS – október 3-tól FONTOS korlátozások lépnek életbe!

Kutyásoknak FONTOS – október 3-tól FONTOS korlátozások lépnek életbe!

Pest megye több részén ebzárlatot rendeltek el, így óvják a házi kedvenceket a veszett rókáktól.


Az ebzárlat október 3-tól lesz érvényben, amely azért lép életbe, hogy a rókák őszi veszettség elleni immunizálását segítsék elő. Az ebzárlat ideje alatt úgy kell tartani az állatokat (kutya, macska), hogy más állattal, emberrel ne érintkezhessen. Ha zárt udvaron tartják a kutyust, akkor a megkötés elhagyható, de a kerten belül kell az állatot tartani.

Ebzárlat ideje alatt
csakis pórázon lehet az ebet sétáltatni és mellé még szájkosár is szükséges. Máshová csak úgy lehet egy kutyát, vagy macskát az ebzárlat kerületeiből máshová vinni, ha érvényes veszettség elleni oltással rendelkezik az állat.
Ha valaki ezen időszakban fogad be kóbor kutyát, macskát, akkor állatorvosi vizsgálat szükséges és megfigyelés alá kell helyezni. Ez idő alatt a kutyák, macskák versenyeztetése sem lehetséges.
Az immunizálás területét jól látható piktorgrammal kell jelölni.
A tilalom október 3 és 29-e között tart, és az alábbi településekben lesz érvényes:
Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Erdőkertes, Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Tura, Valkó, Vácegres, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok.
Forrás : http://otthonikedvenc.hu
Amíg az ebzárlatnak nincs vége, addig:
- a kutyákat és a macskákat elzárva kell tartani az érintett területeken.
- a kutyákat csak szájkosárral és pórázon vezetve lehet sétáltatni
- az adott település területéről csak érvényes veszettség elleni oltással rendelkező kutyát és macskát lehet kivinni azután, hogy a hatósági állatorvos ezt engedélyezte.
Nem esnek korlátozás alá az érvényes veszettség elleni oltással rendelkező:
- vadászkutyák
- a fegyveres erők és testületek kutyái
- a katasztrófa-mentő ebek
- a segítő és terápiás kutyák
- a látássérült embereket segítő kutyák
amikor a feladatukat végzik.
Forrás : pénzcentrum.hu
FIGYELEM! Ha kiszökött a kutyája akkor az ebet megfigyelés alá vonhatják, ami nem lehet hosszabb 90 napnál!
Ha a befogott állat veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állat befogása, hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, akkor a járási főállatorvos határozatára a kutyát járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával meg kell ölni.