PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 23., szerda

Milliós támogatás fiataloknak saját lakáshoz

Milliós támogatás fiataloknak saját lakáshoz

A fészekrakó lakáshitel konstrukció lényege, hogy a 35. életévüket be nem töltött házaspárok, élettársak, vagy gyermeket nevelő szülők állami készfizető kezességvállalás mellett vásárolhatnak saját tulajdonú ingatlant, ha rendelkeznek legalább 30% önerővel. A hitel igénylői nem lehetne 35 évnél idősebbek a hitel igénylésének időpontjában. Nem lehet a nevükön a hitelből való lakásvásárlás időpontja előtt ingatlan.


Ebben a támogatott konstrukcióban a hitel igénylőjének adósként vagy adóstársként kell szerepelniük, és a megvásárlásra szánt ingatlanban tulajdonrésszel kell rendelkezniük vagy nekik, vagy a gyermekeiknek. A fészekrakó programban való részvételkor az igénylőnek tudnia kell, hogy a lakáshitel igénylés során a bank vagyonvizsgálatot tart nála, hogy elbírálja, alkalmas-e a lakáshitel törlesztésére.

Mkb Fészekrakó hitel feltételek:
Az MKB Bank Zrt-nél igényelhető Fészekrakó hitel Ügyfeleink segítségére lehet otthonukkal kapcsolatos elképzeléseik megvalósításában.

Fészekrakó hitel
A Fészekrakó hitelt Bankunk a 4/2005 (I. 12.) Kormányrendelet alapján nyújtja, amely a fiatalok lakáskölcsönéhez kapcsolódó állami kezesség vállalásának részletes szabályairól szól. A konstrukció keretein belül a Magyar Állam a központi költségvetés terhére készfizető kezességet vállal az alábbi, MKB Bank által nyújtott hitelekhez:
MKB Forint Lakáshitel (támogatás nélkül)
A Fészekrakó hitelt igényelheti:
Használt és új lakás/ház vásárlásához;
Lakás/ház építéséhez.
Mekkora lehet az állam által vállalt készfizető kezesség?
Az állam által vállalt készfizető kezesség Bankunktól igényelt kölcsöne összegének a hitel fedezetéül szolgáló, hitelcél szerinti lakóingatlan hitelbiztosítéki értékének 60%-át meghaladó részére, legfeljebb e hitelbiztosítéki érték 100%-áig terjed. Az állami kezességvállalás mértéke a garantált hitelrész, valamint az erre felszámított kamat és kezelési költség 100%-a.
Ki veheti igénybe?
Fészekrakó hitelt házastársak, élettársak, valamint gyermeket nevelő egyedülálló személyek vehetik igénybe, ha:
- a hitelkérelem benyújtásakor a házastársak vagy az élettársak egyike sem, illetve a gyermeket nevelő egyedülálló személy nem töltötte be a 35. életévét,
- lakással és állami kamattámogatású lakáshitellel az igénylők nem rendelkeznek,
- az igénylőknek, illetve gyermeküknek (együttesen) 100% tulajdoni hányadot kell szerezniük.
Fészekrakó hitel esetén a hitelből finanszírozott ingatlan maximális vételára/építési költsége:
Új lakás * Használt lakás
Budapest és megyei jogú város 15 m Ft 12 m Ft
Más település 12 m Ft 8 m Ft
* Új lakás építése vagy vásárlása esetén: a telekár nélkül számított, általános forgalmi adót tartalmazó építési költség vagy vételár.
Mekkora összeget igényelhet?
Fészekrakó hitel esetén az igényelhető hitelösszeg alsó határa 2.000.000 Ft, felső határa:
- a fedezetül szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékének 100%-a, illetve
- a teljes kölcsönösszeg nem haladhatja meg a telekárral együtt számított, általános forgalmi adót tartalmazó vételár/építési költség 70%-át.
Forrás : http://hirsztrada.blog.hu