PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. szeptember 30., szerda

“Pályázati nagyüzem kezdődik Magyarországon”, hamarosan indulnak a vidékfejlesztési pályázatok.

“Pályázati nagyüzem kezdődik Magyarországon”, hamarosan indulnak a vidékfejlesztési pályázatok.

A kormány agrárpolitikája, vidékfejlesztési politikája a pályázatokon keresztül is előnyben részesíti a családi gazdaságok támogatását – mondta Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke kedden a Somogy megyei Bonnyán, ahol egy családi gazdaság turisztikai fejlesztéséről tájékozódott.


Az MVH elnöke szerint sokkal több, a bonnyaihoz hasonló, több lábon álló – növénytermesztéssel és állattenyésztéssel egyaránt foglalkozó -, a munkaerőt helyben tartó, és a turizmust is erősítő, versenyképes családi gazdaságra lenne szükség. Példaértékűnek nevezte a bonnyai Udvaros farmgazdaságot, amely véleménye szerint mintaként szolgálhat más családi gazdaságoknak.

Gyuricza Csaba közölte:
a vidékfejlesztési programban összességében 350 milliárd forint áll rendelkezésre 2020-ig. Hozzátette: a források célszerű felhasználása nagyon sokat tud segíteni a vidéki Magyarország fejlődésében.
Jelezte, hogy “pályázati nagyüzem kezdődik Magyarországon”, hamarosan indulnak a vidékfejlesztési pályázatok. Még ebben az évben kiírják az állattenyésztési, kertészeti pályázatokat, lesznek a vidéki településeket, térségeket segítő LEADER-programok, elindulnak az öntözésfejlesztési programok, a jövő év elején pedig újra lesznek fiatal gazdálkodókat segítő pályázatok – sorolta fel az MVH elnöke hozzátéve: összességében mintegy 80-féle pályázatot hirdetnek meg és menedzselnek a vidékfejlesztési hivatalon keresztül.
Udvaros Zoltán, a bonnyai családi gazdaság tulajdonosa a legújabb, uniós támogatással megvalósult turisztikai fejlesztéséről szólva elmondta: az összességében 65 millió forint értékű beruházáshoz 33 millió forint uniós támogatást nyertek el. Kitisztították a három halastavat, építettek egy horgászházat, a sporthorgászoknak minden igényt kielégítő körülményeket hoztak létre.
A mintegy 320 hektáros gazdaság – ebből 200 hektár a legelő, a többi szántó – több lábon áll, elsősorban növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. A farmon 2300 szarvasmarhát tartanak, tejelő és húsmarhatehenekkel is foglalkoznak, bikákat is nevelnek. A vadasparkjukban őzekkel, szarvasokkal, kecskékkel és pónilovakkal találkozhatnak a látogatók, helyet tudnak biztosítani rendezvényeknek, és a több napra érkezőknek – horgászoknak, vadászoknak, pihenni vágyó természetkedvelőknek – szállásról is gondoskodnak.
Forrás : hirado.hu