PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 27., kedd

12 ezer forintos fűtéstámogatás jár minden nyugdíjasnak? – UTÁNAJÁRTUNK!

12 ezer forintos fűtéstámogatás jár minden nyugdíjasnak? – UTÁNAJÁRTUNK!

Néhány hete hallottunk a hírről először, hogy idén minden nyugdíjasnak 12 ezer forint fűtéstámogatás jár! Nos már akkor is fenntartással fogadtuk, hiszen sem a híradóban, sem a rádióba, sem az újságokban nem lehetett olvasni róla! Sok embernek jelentene segítséget ez a pár ezer forintos támogatás a téli tüzelő beszerzéséhez, de sajnos az egyik internetes portál. a feol.hu utánajárt a tényeknek és sajnos kiderült… kamu hír volt!


A posztot azóta az oldal tulajdonosa valószínűleg eltávolította, mert nem találtuk meg….
A poszt szövege a következő volt :
“Tizenkétezer forintos egyszeri fűtéstámogatás jár minden nyugdíjasnak. A támogatást december, január vagy február hónapban lehet igényelni. AZ összeget a fűtésszámla kifizetésére vagy tüzelővásárlásra lehet fordítani. Az illetékes kormányhivatalnál érdemes érdeklődni a támogatással kapcsolatban”
Sajnos a hír nem igaz, az oldal tulajdonosa csak látogatókat akart gyűjteni….a feol.hu utánajárt részleteknek is és megkeresték a megyei kormányhivatalt is, akik azt a tájékoztatást adták, hogy ilyen központi támogatásról nincsen információjuk, vagyis egyszeri 12 ezer forintos fűtéstámogatás központilag nincsen. A kormányhivatal azt a tájokoztatást adta, hogy amennyiben a későbbiekben mégis lenne ilyen támogatás az érintetteket az televízión és a médián keresztül értesíteni fogják!
Hogyan juthatunk mégis tüzelőtámogatáshoz? 2 lehetőség is van erre!
Az érintettek egyrészt az önkormányzattól települési támogatás keretein belül igényelhetnek anyagi támogatást fűtésre, tüzelőre, tüzelőanyag vásárlásra. Ennek igénylését minden önkormányzat saját maga, helyi rendeletben szabályozza, így érdemes előtte informálódni, hogy van-e rá lehetőség és milyen feltételekkel!
Igényelhetnek a rászorulók a legtöbb önkormányzatnál szociális tűzifát és szociális szenet is.Ezt is az önkormányzat saját maga szabályozza helyi rendeletben. Az 5000 főnél alacsonyabb lélekszámú települések ehhez még állami támogatást is kaptak, ha pályáztak rá!
A palyazatfigyelo.info weboldalon ilyen hír nem jelent meg, mert már akkor is sejtettük, hogy nem igaz, de mivel biztosak nem voltunk benne, inkább megvártuk a fejleményeket! Weboldalunkon csak, olyan híreket közlünk, amelyeknek van valóságalapja, nem közlünk semmilyen kamu hírt, weboldalunk azzal a céllal készült, hogy tájékoztasson, hasznos tartalmat nyújtson, pályázatokról adjon hírt. Mivel nálunk is emberek dolgoznak, így néha sajnos óhatatlanul is hibáznak, ezekért a hibákért elnézésüket kérjük. Ha ilyen hibából kifolyólag hibás tartalom jelenik meg az oldalon azt javítjuk! Megértésüket köszönjük! Bízunk benne, hogy sok hasznos információt tudunk nyújtani Önöknek!
A cikk a feol.hu cikke alapján készül!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!