PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 31., szombat

Ennyivel emelkedik jövőre a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Ennyivel emelkedik jövőre a kétgyermekesek családi adókedvezménye

Nagyjából 300 ezer családot érintett az adó- és járulékkedvezmény – közölte a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.


Székely Hajnalka rámutatott, már az egy gyermeket nevelő családok is igénybe vehetik a kedvezményt. 2016-tól a kétgyermekes családok adókedvezményének mértéke emelkedik – tette hozzá.
Jelenleg egy két gyermekes család gyermekenként nettó 10 ezer forintot tud visszaigényelni, ez az össze 12 500 forint lesz január elsejétől – közölte Székely Hajnalka.
Forrás : hirado.hu
Duplájára nő a kétgyerekes családok adókedvezménye
Négy év alatt duplájára nő a kétgyermekes családok adókedvezménye, ami 350 ezer család megélhetését könnyíti meg. A kormány célja, hogy havi szinten 40 ezer forint maradjon a két gyereket nevelő családoknál az adókedvezmény révén. 2011–2014 között összesen 790 milliárd forint többlettámogatás maradt a családoknál az adókedvezmény jóvoltából, ami családonként 833 ezer forint megtakarítást jelent.
Folyamatosan emeli a kormány a két gyermeket nevelők családi adókedvezményét 2019-ig, amikor már havonta negyvenezer forintnyi adókedvezmény marad. Első lépésként január 1-jétől minden hónapban ötezer forinttal többől gazdálkodhatnak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin elmondta: eddig az egy-, illetve kétgyermekes családoknál havonta gyerekenként tízezer forintnyi adókedvezményt érvényesíthettek a szülők, míg három után már közel 100 ezret.
Ezt a nagy különbséget szeretnék most csökkenteni, és ezzel is támogatni, hogy minél több gyermek szülessen, és megálljon a 34 éve tartó népességcsökkenés. – A cél, hogy 2019-ig havi szinten 40 ezer forint maradjon a két gyereket nevelő családoknál az adókedvezmény jóvoltából – fűzte hozzá. Fontos tudnivalóként sorolta, hogy az adókedvezmény megosztható, tehát mindkét szülő igénybe veheti, a közfoglalkoztatásból származó jövedelem után is igényelhető, illetve 2014-től már nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékokból is érvényesíthető, amennyiben az alacsonyabb jövedelme miatt valaki nem tudná a teljes kedvezményt igénybe venni.


Novák Katalin úgy fogalmazott: 2010-ben ugyan létezett egy kezdetleges formája az adókedvezménynek, ez azonban csak három vagy több gyerek után járt és mindössze négyezer forint volt havonta. – Az Orbán-kormány első lépései között kibővítette ezt a lehetőséget. Ennek az intézkedésnek köszönhetően míg 2010-ben csak 13 milliárd forint jutott családi adókedvezményre a költségvetésből, addig 2014-ben már 240 milliárd, amelynek köszönhetően közel 900 ezer család tudta igénybe venni ezt a lehetőséget – hangsúlyozta az államtitkár, aki kiemelte: 2011–2014 között összesen 790 milliárd forint többlettámogatás maradt a családoknál az adókedvezmény jóvoltából, ami családonként 833 ezer forintos megtakarítást jelent.
Novák Katalin az elmúlt öt év családbarát intézkedéseit méltatva kiemelte az ősztől induló térítésmentes közétkeztetést a bölcsődékben és az óvodákban, a felmenő rendszerben bevezetett ingyenes tankönyvellátást, illetve az első házasoknak járó, idén elindított adókedvezményt.
A Fidesz-frakció,reagálva az államtitkár szavaira, közölte: amióta a magyar adórendszerben a gyermek az első, a családoknál egyre több pénz marad és egyre több gyermek születik. A családi adókedvezmény hat év alatt 1300 milliárd forintot hagy a szülők zsebében, jövőre a kétgyermekesek családi adókedvezménye tovább nő.
A közlemény felidézte: a baloldal kormányzása alatt eltörölték a családi adókedvezményt és még a családi pótlékot is meg akarták adóztatni. Választási programjaikban is a családi adórendszer eltörlését tervezték és nemmel szavaztak a családok terheinek csökkentésére a 2016-os költségvetés elfogadásakor.
Forrás : gondola.hu




Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!