PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 21., szerda

Ha kisgyermeke van kezdhet aggódni – egy remek lehetőség szűnik meg!

Ha kisgyermeke van kezdhet aggódni – egy remek lehetőség szűnik meg!

Nagy terveket szövöget a kormány, 2017-től a családi napköziket jogilag teljesen megszüntetnék.Természetesen nem akarják a gyermekeket férőhely nélkül hagyni, ugyanis tizenhétezer vadiúj bölcsődei helyet akarnak létrehozni országszerte. Az elgondolás nagyon jó, de ezzel a tizenhétezer bölcsőde hellyel igen nagy fába vágják a fejszéjüket!


Sajnos a jelenlegi állapot nagyon rossz, a magyar települések 80%-ra igaz, hogy a gyermekeknek sem a bölcsőde sem pedig a családi napköziben történő ellátásra nem volt lehetőség! A három évnél fiatalabb gyermekek közel 22 százaléka él jelenleg olyan településen, ahol nem biztosított semmilyen napközbeni ellátás.
A kormány ere a problémára, egy Magyarországon egészen új ötlettel és lehetőséggel állt elő, mely szerint a nagyobb munkahelyeken hozna létre kisebb, úgynevezett mini munkahelyi és családi bölcsődéket! A kormányzat célkitűzése az, hogy 2018-ig a kisgyermekek nappali ellátását biztosító intézményekben 17 ezerrel növekedjen a férőhelyek száma.
A jelenleg hatályos törvények alapján csak azoknak a településeknek kötelező a bölcsőde üzemeltetése, ahol legalább tízezernél több lakos él!
Ezentúl minden olyan települése kötelező lesz majd napközbeni ellátást biztosító intézményt fenntartani, ahol legalább öt gyermek után igénylik, vagy ahol a 0-2 éves kor közötti lakosok száma meghaladja a negyven főt. 2017 január elsejétől pedig az új szabályozás bevezetésével párhuzamosan a családi napközi megszüntetését javasolja a kormány.
A cikk a pénzcentrum és a hirado.hu cikkei alapján készült!