PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 29., csütörtök

Így kaphatnak pluszpénzt a kisnyugdíjasok!

Így kaphatnak pluszpénzt a kisnyugdíjasok!

Sajnos nagyon sok manapság a kisnyugdíjas Magyarországon, nagyon sokan kénytelen havonta 50–60 vagy akár 70 ezer forintból élni, úgy hogy az egész életüket végigdolgozták. Szomorú, de sajnos ez a helyzet ma Magyarországon! Sajnos a nyugdíjakban egyelőre nem várható nagy emelés jövőre sem, így ezek a kisnyugdíjasok nem számíthatnak túl nagy előrelépésre. Nekik segíthetnek a következő támogatások, melyekkel kiegészíthetik nyugdíjukat!


Megdöbbentő de a KSH adati szerint az átlagnyugdíj ma Magyarországon 117 ezer forint, de sajnos rengetegen élnek ennek a feléből is! A kisnyugdíjasoknak sokszor az alapvető dolgokra sem jut a nyugdíjukból, nekik jelenthetnek segítséget ezek a pluszpénzek!
A 62 év felettiek több támogatást, anyagi segítséget is igénybe vehetnek! Rita sajnos az a támogatás, ami csupán a kortól függ, mert a legnagyobb részük megítélésében a szociális helyzet, az anyagi helyzet, a jövedelem is nagyon fontos feltétel.
A következő támogatások a nyugdíj összegétől függnek :
Nyugdíjasok évente egyszer egyszeri segélyt igényelhetnek a Nyugdíjfolyósító Intézettől, ha nagyon rossz anyagi helyzetbe került, ennek feltétele az, hogy közeli hozzátartozójával való közös háztartásban élő nyugdíjas esetében a nyugdíj összeg nem haladja meg a a 75 ezer forintot,egyedül élőknél a 85 ezer forintot.
Ennek segélynek a minimum összege 15 ezer forint, tehát ha megkapjuk, akkor minimum 15 ezer forintot kapunk!


Léteznek a nyugdíjtól, a jövedelemtől független támogatások is Magyarországon :
Idősebb nyugdíjasoknak jár a “Szép korúak juttatása”, mely teljesen független az anyagi helyzettől, ez egyszeri anyagi támogatást jelent a 90. a 95. és a 100. életév betöltésekor. A támogatás összege 90 éves korban 90 ezer forintos, 95 éves korban 95 ezer forintos, 100 éves korban pedig 100 ezer forintos pénzjutalom!
Szerencsére hazánkban is egyre több az ilyen szép kort megérő idős ember.
A nyugdíjasok gyógyászati segédeszközök megvásárlásához is kérhetnek támogatást Országos Egészségbiztosítási Pénztáron keresztül. Az ő weboldalukon megtalálható a teljes gyógyászati segédeszköz lista, melyre támogatást lehet kérni. Amikor gyógyászati segédeszközt kell vásárolni, a támogatás mellé még utazási költségtérítést is adnak, ha a segédeszközt a hozzánk legközelebb eső üzletben vásároljuk meg! A vásárlás mellett kölcsönzésre, vagy a TB által támogatott, rendeltetésszerűen használt, idő előtt meghibásodott termékeknél akár a javításra is lehet támogatást kérni.
A nyugdíjasok utazási kedvezményét mindenki ismeri, hiszen 65 éves kor felett a nyugdíjasoknak a tömegközlekedésben való utazás ingyenes! Azt viszont már kevesebben tudják, hogy azok a 65 év alatti nyugdíjasok akik saját jogú nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban (özvegyi nyugdíj, árvaellátás), előrehozott öregségi nyugdíjban, vagy rokkantsági ellátásban részesülnek minden évben 16 alkalommal kedvezményesen utazhatnak.
Áldozatvédelem nyugdíjasoknak!

Sajnos az idős emberek hiszékenységét sokan kihasználják, így sajnos sokszor fordul elő, hogy idős embert rabolnak ki, fosztanak ki vagy bántalmaznak. Azokon, akik ilyen helyzetbe kerültek, pénzügyi segély, valamint állami kárenyhítés segíthet.
A pénzügyi segély nem függ a jövedelmi helyzettől!



FONTOS, hogy a bűncselekményt követő 3 munkanapon belül lehet azonnali pénzbeli támogatásért fordulni.
- Az állami kárenyhítés függ a jövedelmi helyzettől!
- Szabadidős tevékenységekre, illetve kulturális programokra vonatkozó kedvezmények
- Múzeumi belépőjegy kedvezmények (a 70. életévét betöltött személyeknek díjtalan)
- Könyvtári beiratkozási díjmentesség 70 év felett
- Kedvezményes bérlet- és jegyvásárlás a mozikban
 Jegyvásárlási kedvezmény a gyógyfürdőkbe és strandokra
- Színházi bérlet- és jegykedvezmény
A cikk a pénzcentrum egyik cikke alapján készült!
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!