PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 28., szerda

ÍGY tilthatod le az adataidat – többé nem férhet hozzá semmilyen illetéktelen!

ÍGY tilthatod le az adataidat – többé nem férhet hozzá semmilyen illetéktelen!

ÍGY tilthatod le az adataidat a kéretlen telefonálóktól, levelektől, telemarketingesektől
A magyar állampolgárok személyi adatait és lakcímét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányítása alatt működő Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala tartja nyilván.


A jogszabályok értelmében a nyilvántartásból harmadik fél megvásárolhatja azoknak az állampolgároknak az adatait, akik ezt előzőleg nem tiltották le. A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény értelmében a nyilvántartásból az arra jogosultak – díj ellenében – kérhetik azoknak az állampolgároknak a törvény által meghatározott adatait, akik ezt előzőleg nem tiltották le.
A szolgáltatással elektronikus úton megtilthatja (vagy újból engedélyezheti), hogy adatait az adatigénylésre jogosult megkapja. A szolgáltatás lehetővé teszi továbbá, hogy adatszolgáltatási tilalmát eseti jelleggel feloldja, ez esetben az eseti adatszolgáltatást követően az adatszolgáltatási tilalom továbbra is fennáll. harmadik fél a nyilvántartásból marketing célokra megvásárolja. A szolgáltatás használatához Ügyfélkapu regisztráció szükséges!
Fontos, hogy az ügy indításánál – személyes adatainak megadása mellett – szüksége lesz 11 számkarakteres személyi azonosító számára is. Ezt a számot megtalálja a lakcímet igazoló hatósági igazolványán (lakcímkártyán) is.
Felhívjuk figyelmét, hogy az adatletiltás tilalom nem vonatkozik a kötelező adatszolgáltatások teljesítésére (pl.: adóigazgatás, honvédelmi nyilvántartás, ingatlan-nyilvántartás), és nem érinti a törvényben, nemzetközi szerződésben vagy viszonosság alapján előírt kötelező adatszolgáltatásokat.
A szolgáltatás indítása után válassza ki, hogy adatainak kiadását szeretné letiltani, vagy a korábbi tiltást feloldani, azaz újból engedélyezni az adatok kiadását. Ezután töltse ki a „Nyilatkozattevő adatai” című űrlapot, majd indítsa el az ügyet!
ITT tudsz regisztrálni, ha még nincs ügyfélkapud : https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/regisztracio
ITT tudsz belépni ha már van ügyfélkapud : https://gate.gov.hu/sso/ap/ApServlet?partnerid=mohu
Mindkét esetben be kell másolni a linket a böngésző címsorába, majd entert nyomni, csak így lehet megnyitni az oldalakat, a linkek nem kattinthatók!
Forrás : https://ugyintezes.magyarorszag.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!