PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 26., hétfő

Kellemetlen meglepetés érheti a frissen nyugdíjba vonulókat

Kellemetlen meglepetés érheti a frissen nyugdíjba vonulókat

Azokat akik frissen vonultak, vagy fognak nyugdíjba vonulni nagyon kellemetlen meglepetés érheti, ha nem tájékozódnak hiteles forrásból a a leendő nyugdíjukról!


Sajnos sokan alapozzák hiteltelen pletykákra, tévhitekre, hogy mennyi nyugdíjat fognak majd kapni, de sajnos az a a szomorú valóság, hogy a munkavállalók, egyéni vállalkozók több, mint 30%-a csupán minimálbérre van bejelentve, így járulékokat is csak ezután fizetnek, ennek megfelelően kapni is csak ezután fognak.
Sokan gondolják azt, hogy majd a nyugdíjba vonulást megelőző 5 évben majd magas fizetéssel helyrehoznak mindent, hiszen a nyugdíjat az utolsó 5 év alapján számolják ki, de sajnos ez óriási tévhit, a teljes életünk alatt befizetett járulékok alapján kerül kiszámításra nyugdíjunk egy igen bonyolult számítási rendszerben.
A tévhit nem teljesen alaptalan, volt olyan, amikor csakis a nyugdíj előtti négy évet vették figyelembe, de ez már régen volt, utoljára 1997-ben, ugyanis akkor vette kezdetét az átállás az új nyugdíjszámítási rendszerre.AZ utolsó évek ma már ugyanolyan súllyal kerülnek latba a nyugdíj számításkor, mint az elsők.
A legtöbb embernél a szolgálati idő kiszámolása okozza a legnagyobb gondot, sokan nem is tudnak megfelelő mennyiségű szolgálati időt igazolni, ebben az esetben csak résznyugdíjra lehetnek jogosultak.A szolgálati időnket az illetékes hivatalok természetsen nyilvántartják, de itt is csúszhat hiba a számításba és nem mindig fedik a hivatlalos adatok a valóságot, de sajnos az is sokakkal előfordul, hogy sokkal több szolgálati időt számolnak ki maguknak, mint a valóban teljesített időtartam.Ez nagyon kellemetlen meglepetésekhez vezethet.
A szolgálati idő nagyon nagyban befolyásolja a nyugdíj összegét.25 év szolgálati idő után csak az átlagkereset 63 százalékát kapjuk meg nyugdíjként, ez a 25 év minden hozzáadott plusz szolgálati évvel emelkedik, végül 50 évnél éri el a maximális 100 százalékot.