PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 28., szerda

Orvosi beavatkozásra várók figyelem – így juthatnak gyorsabb ellátáshoz!

Orvosi beavatkozásra várók figyelem – így juthatnak gyorsabb ellátáshoz!

Ha egy műtéti várólistára felvett beteget egy kórház nem tud megoperálni az idén, akkor a beteg másik intézményt is választhat, ahol hamarabb sorra kerülhet – közölte a Magyar Kórházszövetség kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint a három várólista-csökkentési program eredményeképpen Magyarországon csaknem 13 ezerrel csökkent a tervezhető műtétekre várakozók száma. Az erre a célra idén rendelkezésre álló ötmilliárd forint jelentős részét fel is használták az intézmények.
A szövetség ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez a forrás a 2015-re időzített műtétek fedezetét biztosítja, és bizonyos műtétekre vonatkozóan a kórházaknak többletkapacitásuk van. Ezért azt tanácsolják a 2016-os műtéti időponthoz jutott betegeknek, hogy ez ügyben érdeklődjenek a kórházban a kezelőorvosuknál vagy a várólista-felelősnél, mert a többletkapacitással rendelkező intézmények átveszik, és még az idén meg is műtik őket.
A szervezet összegyűjtötte, hogy mely kórházak mely műtétekre vonatkozóan rendelkeznek többletkapacitással, a dokumentum a honlapjukon olvasható.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a program keretében elvégzett műtétek esetében megtéríti az utazási költségeket is – tették hozzá.
ITT A TELJES LISTA KÓRHÁZAKRÓL AHOVÁ ÁTJELENTKEZHET : http://www.korhazszovetseg.hu/ci/assets/pdf/uploads/varolistas_betegeket_fogado_korhazak_listaja.pdf
Forrás : hirado.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!