PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 22., csütörtök

Szívás lesz ha a NAV csinálja meg az adóbevallásodat

Szívás lesz ha a NAV csinálja meg az adóbevallásodat

Hatalmas változások jönnek az adózásban az adósrendszerben, sőt a NAV intézménye is teljesen át fog alakulni.Lényegében a NAV fogja az állampolgárok helyett megcsinálni az adóbevallást! az RSM DTM adótanácsadó szakértője, Hegedüs Sándor a napokban blogbejegyzésében szedte össze a legfontosabbakat.


A jövő éven 1,5 millió ember ússza meg az adóbevallás elkészítését, az utána következő évben, 2017-ben pedig már 3,8 millió ember mentesül az adóbevallás elkészítése alól.Azonban sajnos a kérdést jobban megvizsgálva korántsem ilyen egyszerű ez a történet!
Tállai András ismertetése szerint 2015-ös év utáni adóbevallást annál a több mint 1,5 millió magánszemélynél, akiknek kizárólag munkáltatótól származó jövedelme van, és nem vesznek igénybe adókedvezményt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készíti majd el.
“Ügyfélkapu mindenképp kell
A törvényjavaslat 2017-től bevezetni kívánt rendelkezései az adóhatóság számára kötelezően előírná, hogy az ügyfélkapuval, vagy személyes beazonosítást biztosító elektronikus hozzáféréssel rendelkező adózók részére, első alkalommal a 2016. évben megszerzett jövedelmeik tekintetében adóévet követő év március 15. napjától bevallási ajánlatot készítésen el illetve elektronikus úton küldjön meg.” (forrás : penzcentrum.hu)
Vagyis az adóbevallásodat csak akkor köteles elkészíteni a NAV ha nem kérték munkáltatói adómegállapítást, vagy a munkáltató nem vállalta ennek elkészítését és nem tett bevallási nyilatkozatot, illetve nem minősül egyéni vállalkozónak vagy mezőgazdasági őstermelőnek sem.
Minden év május 20-ig kell az adóhatóság által elkészített bevallást az adózónak szemrevételezni, illetve esetleges hiba esetén azt javítani!Ha eddig a határidőig nem fogadod el az adóbevallást, az a NAV közreműködése nélkül kell eleget tennie bevallási kötelezettségednek!
A bevallási ajánlatban elfogadott adót az adóévet követő év május 20-ig kell megfizetnie.
A szakértő szerint a bevallási ajánlat útján történő bevallás a jelenleg is hatályos egyszerűsített bevalláshoz képest az adózók szűkebb köre számára lesz valós lehetőség