PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 21., szerda

Több megoldás is létezik adósok számára – ezekről a helyekről kérhetnek segítséget!

Több megoldás is létezik adósok számára – ezekről a helyekről kérhetnek segítséget!

Sajnos manapság rengeteg embernek van jelentős adóssága Magyarországa, sokan már a csőd szélén állnak, azonban nem tudják, hogy kihez forduljanak, honnan kaphatnak segítséget! Az adósokon nem csak a magáncsőd segíthet! Ez az összeállítás azoknak nyújthat segítséget, akik bármilyen tartozást, adósságot halmoztak fel!


Hogy milyen segítséghez folyamodhatnak az attól függ, hogy mekkora adósságot halmoztak fel.Egészen pontosan az adósság mértéke, a vagyon mértéke és a rendszeres jövedelem összege határozza meg, hogy ki kitől tud segítséget kérni adósságának rendezéséhez!
Célszerű először ezeket átgondolni és egy összegzést csinálni az adósságainkról, a vagyonunkról és a jövedelmeinkről, bevételeinkről, illetve hogy mekkora törlesztőrészletet fizetünk havonta.
Ha ezeket megvizsgáltuk, akkor már jobban kiviláglik, hogy körülbelül milyen helyzetben vagyunk!
1. Fordulhatunk a bankhoz >>

Ha az adósságunk tartozásunk kevesebb mint a vagyonunk, akkor érdemes első körben a bankhoz fordulni.Szinte minden banknál van lehetőség adósságrendező kölcsönt felvenni ingatlanfedezettel vagy akár ingatlan fedezet nélkül is.
Ez csak akkor működhet ha rendszeres jövedelemmel rendelkezünk.
Ha hitelkiváltást választjuk adósságaink rendezéséhez már ez is nagy segítség lehet, hiszen nem többfelé törlesztünk, így nem számítják fel többszörösen az adminisztrációs költségeket. Ezzel a megoldással kamatelőnyhöz is juthatunk, mely további törlesztőrészlet csökkenést eredményezhet!
Ha csak egy hitelünk van, akkor is érdemes ajánlatot kérni a bankunktól, mivel az alacsony kamatkörnyezet miatt könnyen előfordulhat, hogy csökken a törlesztőrészletünk.
Kiknek nagyon jó megoldás a hitelkiváltás?
– akik rendszeres jövedelemmel rendelkeznek
– csökkenteni szeretnék a havi törlesztőrészletüket
– több meglévő adósságot szeretnének összevonni
2. Ha több a tartozásunk, mint a vagyonunk, akkor a következőt tehetjük >>>
Ebben az esetben ha ráadásul még keveset is keresünk, akkor a legjobb megoldás a magáncsőd lehet! Ha a bank már felmondta hitelünket, vagy esetlegesen már BAR listásak vagyunk, akkor is a családi csődvédelem lehet a legjobb megoldás adósságaink rendezésére.
Mik a feltételei a magáncsődnek?
A tartozás a vagyon mértékének 100 és 200 százaléka között kell lennie.
Minimum 2 millió maximum 60 millió forint lehet az adósságunk, legalább 500 ezer forint legalább 90 napja lejárt esedékességű tartozással kell rendelkeznünk.
A magáncsőd 5 éves időtartamot jelenthet, melyet a főhitelező 2 évvel kitolhat, ha a megtérülés nem éri el a törvényben meghatározott szintet.
A magáncsőd eljárás alatt a jövedelem minimális, szabadon felhasználható része az aktuális minimál nyugdíj (28 500 forint) másfélszerese fejenként, ez jelenleg 42 750 forint.
Minden jövedelmet be kell vallanunk, ugyanis ha kiderül, hogy van olyan jövedelmünk, amit eltitkoltunk, akkor azonnal kizárnak a programból!
Kiknek jó megoldás a magáncsőd?
Akik szerződését már felmondta a bank, tartozásunk már lejárt
Van jelzáloghitelük és emellett más egyéb tartozásuk is
Megfelelnek a magáncsőd feltételeinek
Mi a megoldás ha nem felelünk meg a magáncsőd feltételeinek >>>
Ebben az esetben jó megoldást jelenthet a Nemzeti Eszközkezelő.Ebben az esetben maradhatunk a saját lakásunkban, de az az állam tulajdonába kerül, mi pedig csekély bérleti díj fejében továbbra is ott lakhatunk.A lakásunktól nem kell örökre búcsút vennünk, 66 hónapon belül vissza tudjuk azt vásárolni a Nemzeti Eszközkezelőtől!
Ez különösen azoknak lehet fontos, akik átmenetileg kénytelenek a megszokott bérüknél alacsonyabb összegből megélni.
3. A Nemzeti Eszközkezelővel való együttműködés feltételei :
Az ingatlan értéke a szerződéskötéskor nem több mint 20 millió, ha budapesti ingatlanról van szó és nem több mint 25 millió ha ennek környékéről van szó.
A hitel összege ingatlan értékének 25 és 90 százaléka közé esik.
Az adós legalább 180 napja nem törleszti a kölcsönt
A késedelmes tartozás legalább eléri a minimálbér dupláját
2014. előtt kötötték a szerződést
Nincs egyéb ingatlan a szerződésben plusz fedezetként
Az adós rendszeres jövedelemmel rendelkezik
Kinek jelenthez jó megoldást?
– Aki csak 1 jelzáloghittel rendelkezik
– Megfelelnek a feltételeknek
4. Azok számára is van megoldás, akiknek nincs rendszeres jövedelmük >>>végrehajtási eljárás.
Megoldás lehet a végrehajtási eljárásban részt venni, ennek során ugyanis lehetséges, hogy meg tud szabadulni az adósságaitól, még akkor is, ha ez az otthona elveszítésével is jár. Ilyenkor az ingatlan értékesítéséből általában befolyik akkora összeg, amellyel addig kihúzhatja az adós, amíg munkát nem talál magának.
Kinek lehet megoldás?
Aki nem rendelkezik semmilyen rendszeres jövedelemmel
Aki az előző lehetőségek egyikét sem tudja igénybe venni
5. Utolsó megoldás >>> bírósági peres eljárás, 
de ennek kimenetele mindig kétesélyes, az fent ismertetett megoldások ennek elkerülésére szolgálnak.