PÁLYÁZAT, ÁLLAMI TÁMOGATÁS, SZOCIÁLIS ELLÁTÁS, SEGÉLY, NYUGDÍJ, GYES, GYED, CSOK (SZOCPOL), CSALÁDI PÓTLÉK, VÁLLALKOZÁS, MUNKAHELY, LAKÁS, OTTHON, PÉNZÜGYI INFORMÁCIÓ

A legfrissebb pályázati lehetőségek, állami-, EU-s finanszírozású támogatások több kategóriában is. (napkollektor, napelem, hőszigetelés, nyílászáró, társasház, képzés)
Vissza nem térítendő állami támogatásokról, forrásokról kaphat tájékoztatást. Támogatások vállalkozásoknak, családoknak, iskoláknak, diákoknak. Szociális ellátások, segély, nyugdíj, gyes, gyed, csok (szocpol), családi pótlék.



2015. október 28., szerda

Új Erzsébet programot indított a kormány

Új Erzsébet programot indított a kormány

Ötezer, a schengeni külső határon szolgáló rendőrnek és családtagjaiknak, összesen 15 ezer embernek nyújt 800 millió forintos keretösszegben üdülési lehetőséget a kormány – jelentette be az emberi erőforrások minisztere és a belügyminiszter szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.


Balog Zoltán és Pintér Sándor a sajtótájékoztatón a Készenléti Rendőrség két munkatársának jelképesen átadott egy-egy Erzsébet-kártyát, amelyet erre a célra használhatnak fel.
Balog Zoltán elmondta: a most megjelent meghívásos pályázat során az érintettek – a rendőrségi törvény hatálya alá tartozó szervek hivatásos állományú tagjai, kormánytisztviselői, közalkalmazottai és munkavállalói – megkapják a névre szóló kártyájukat, és annak segítségével december 31-ig tudnak szállást foglalni az Erzsébet-program keretében működtetett szálláshelyeken. Mint mondta, 3-4 éjszakás üdülési lehetőségről van szó, amelyre önrészt nem kell fizetniük az érintetteknek, és a lefoglalható időszak január 4-étől a jövő év végéig tart.
A miniszter kiemelte: Magyarország megmutatta, hogy képes megvédeni nemcsak a saját, hanem az Európai Unió külső határát is. Ez a feladat az ország teljesítőképességét tette próbára, az elmúlt hónapok migrációs nyomása idején “jól vizsgáztunk” – fűzte hozzá. Ismertette: ez részben logisztikai feladatot jelentett, de a siker elsősorban azokon múlik, akik helyben erejükön felül szolgálatot teljesítenek.
Pintér Sándor belügyminiszter (b) és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a határon szolgáló rendőrök üdültetéséről tartott sajtótájékoztatón az Emmi Tükörtermében 2015. október 28-án. Ötezer, a schengeni külső határon szolgáló rendőrnek és családtagjaiknak, összesen 15 ezer embernek nyújt 800 millió forintos keretösszegben üdülési lehetőséget a kormány. MTI Fotó: Marjai János
A humanitárius katasztrófát “sikerült elkerülnünk” – mondta Balog Zoltán, aki szerint a rendvédelmi szerveknél dolgozók gyakran a szolgálati kötelezettségeiken is túlmutatva azt az időt szánták erre a feladatra, amelynek egy részét a családjukkal tölthették volna.
Pintér Sándor arról beszélt: Magyarország védelme hatásos volt, az országot elkerülik az illegális bevándorlók, de van még feladat, mert nyugat-európai országokból 40 ezer kérelem érkezett, hogy vissza akarják küldeni azokat, akik Magyarországon keresztül érkeztek az unió területére. Ismertette: jelentős feladatok vannak ezen a területen, le kell ellenőrizni, hogy az érintett személyek valóban Magyarországon keresztül érkeztek-e az unió más országába, és meg kell vizsgálni, hogy illegális migránsról, illegális határátlépőről vagy menekültről van-e szó.
A belügyminiszter köszönetet mondott mindazoknak, akik megépítették a határőrizeti rendszert és akik nap mint nap biztosítják annak védelmét.
Felidézte: népvándorlás indult meg az Európai Unió irányába Magyarországon keresztül, a kormány ezért az állampolgárokhoz fordult, hogyan kezeljék ezt a helyzetet. Hangsúlyozta: egymillióan vettek részt a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban, ennek során az emberek úgy döntöttek, hogy az ország határait meg kell védeni. Ennek a feladatnak a végrehajtására kapott megbízást a Belügyminisztérium. Hozzátette: a magyar-szerb és a magyar-horvát határszakaszokon összesen 529 kilométer ideiglenes határzárat építettek ki, a munkálatok csúcsidejében több mint 1800-an dolgoztak naponta.
Pintér Sándor sikeresnek nevezte a határzárat, mert a jogi védelemmel, a technikai védelemmel és az őrizettel kapcsolatos napi munka eredményre vezetett: az illegális migránsok elkerülik Magyarországot.
A sajtótájékoztatóval egy időben az interneten megjelent a pályázat felhívása “a rendőrségről szóló törvény hatálya alá tartozó szervek hivatásos állományú tagjai, kormánytisztviselői, közalkalmazottai és munkavállalói számára”. A www.erzsebetprogram.hu oldalon olvasható pályázati kiírás szerint a kedvezményezettek “azok a Belügyminisztérium együttműködésével meghívott belföldi illetőségű magánszemélyek, akik a rendőri szervek dolgozóiként és a bevont erők és a közreműködő szervezetek tagjaként tevékenyen részt vettek a 2015. évi tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésében, illetve a velük közös háztartásban élő házastársak/élettársak, valamint eltartott gyermek/gyermekek”.
Forrás : hirado.hu
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!